‘Digitale controles op truckers wassen neus, ILT checkt niet écht’

Organisaties hekelen gebrek aan toezicht

Nederland voldoet al jaren niet aan Europese afspraken over de controle op het wegtransport. De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) zet sinds vorig jaar vol in op de zogenoemde digitale inspecties en claimt dat de handhaving daardoor inmiddels weer op niveau is. Het bureautoezicht als wondermiddel? Werkgevers en werknemers in het wegvervoer geloven het niet.

Beeld: NT / Curve

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Digitale controles op truckers wassen neus, ILT checkt niet écht’ | NT

‘Digitale controles op truckers wassen neus, ILT checkt niet écht’

Organisaties hekelen gebrek aan toezicht

Nederland voldoet al jaren niet aan Europese afspraken over de controle op het wegtransport. De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) zet sinds vorig jaar vol in op de zogenoemde digitale inspecties en claimt dat de handhaving daardoor inmiddels weer op niveau is. Het bureautoezicht als wondermiddel? Werkgevers en werknemers in het wegvervoer geloven het niet.

Beeld: NT / Curve

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu