De agenten controleerden de Nederlandse combinatie bij de afslag Hemelingen. De container was geladen met giftig en etsend gevaarlijk afval afkomstig uit Ierland.

De agenten constateerden dat er aanzienlijke scheuren zaten in de dragende delen van de container. De 43-jarige Nederlands chauffeur mocht niet meer verder rijden. De container werd naar een opslagplaats voor gevaarlijke stoffen gebracht. Het afval moet worden omgepakt voordat het verder mag worden vervoerd.

De chauffeur was met de container op weg van Rotterdam naar Rostock. Daarvoor kwam hij met de ferry van Ierland naar Rotterdam. De politie zegt dat hij met de geconstateerde schade helemaal niet op het schip geladen had mogen worden. De Ierse afzender van de container, de verlader in Rotterdam en de chauffeur kunnen ‘aanzienlijke boetes’ tegemoetzien.