Holwerda heeft een wagenpark van 40 voertuigen. Bij de logistiek dienstverlener uit Almere staan ongeveer 70 mensen op de loonlijst.

Holwerda voert al jaren werkzaamheden uit in opdracht van TDS en voor klanten van TDS, met name op het terrein van meubel- en keukenlogistiek. René Wissink, directeur van TDS, noemt de overname van Holwerda daarom ‘een logische stap’. ‘Voor klanten en personeel zijn er geen veranderingen’, voegt hij eraan toe.

TDS-netwerk

Top Delivery Services is als joint-venture opgezet door Holwerda, P.A. van Rooyen Logistics en Brakenhoff Transport. De bedrijven zijn aandeelhouder in TDS en richten zich met name op meubel- en keukenlogistiek vanuit vestigingen in Almere, Bergen op Zoom, Beverwijk, Mijdrecht en Uithoorn.

Bij het TDS-netwerk, dat wil zeggen bij TDS, Holwerda, P.A. van Rooyen Logistics en Brakenhoff Transport samen, zijn ruim 200 medewerkers werkzaam. Het wagenpark omvat circa 170 voertuigen, waaronder 16 elektrische voertuigen. TDS was twee jaar geleden een van de eerste Nederlandse afnemers van de Chinese BYD-trucks.

Directeur en eigenaar Jaap Holwerda zal na de formele afronding van de overname terugtreden en het management van Holwerda overdragen. Als een van de grondleggers van TDS zal hij wel bij het bedrijf betrokken blijven als adviseur. Holwerda deed in het verleden ook verhuizingen, maar die tak van het bedrijf is in 2022 als zelfstandig bedrijf verdergegaan onder de naam Holwerda Top Movers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement