Corneel Geerts dicht bij ‘grootste overname uit geschiedenis’

Sinex

Corneel Geerts werkt aan de overname van Sinex uit het Belgische Berlare. Het transportbedrijf krijgt daarmee beschikking over het groupagenetwerk van Sinex in Spanje en Portugal.

Sinex
Foto: SInex

De directie van het eveneens Belgische Corneel Geerts meldt in een bericht aan medewerkers dat beide bedrijven ‘in de laatste rechte lijn’ zitten voor de overdracht van de activiteiten van Sinex.

Het gaat volgens Corneel Geerts om de grootste overname uit de geschiedenis van het bedrijf. Sinex heeft een jaaromzet van 6 miljoen euro en beschikt over een wagenpark met vijftig trucks. Corneel Geerts groeit door de koop naar een omzet van 38 miljoen euro en een wagenpark van 250 trucks.

Groupage

Corneel Geerts gaat door de overname naar eigen zeggen een leidende rol spelen in het groupagevervoer naar Spanje en Portugal, met meer dan vijftig groupageritten per week naar Barcelona, Madrid, Bilbao, Valencia, Porto en Lissabon.

‘De hoofdprioriteit is dat er operationeel niets verandert en het servicelevel gegarandeerd blijft’, schrijft de directie in het bericht. ‘De winst moet gevonden worden in schaalvergroting en besparingen op managementniveau.’ Volgens de gebroeders Geerts blijft de naam Sinex behouden. Ook Sinex-difrecteur Jacques Schreurs blijft de komende jaren aan boord.

De beide bedrijven verwachten de overname in de komende dagen tot weken af te ronden.

Corneel Geerts dicht bij ‘grootste overname uit geschiedenis’ | NT

Corneel Geerts dicht bij ‘grootste overname uit geschiedenis’

Sinex

Corneel Geerts werkt aan de overname van Sinex uit het Belgische Berlare. Het transportbedrijf krijgt daarmee beschikking over het groupagenetwerk van Sinex in Spanje en Portugal.

Sinex
Foto: SInex

De directie van het eveneens Belgische Corneel Geerts meldt in een bericht aan medewerkers dat beide bedrijven ‘in de laatste rechte lijn’ zitten voor de overdracht van de activiteiten van Sinex.

Het gaat volgens Corneel Geerts om de grootste overname uit de geschiedenis van het bedrijf. Sinex heeft een jaaromzet van 6 miljoen euro en beschikt over een wagenpark met vijftig trucks. Corneel Geerts groeit door de koop naar een omzet van 38 miljoen euro en een wagenpark van 250 trucks.

Groupage

Corneel Geerts gaat door de overname naar eigen zeggen een leidende rol spelen in het groupagevervoer naar Spanje en Portugal, met meer dan vijftig groupageritten per week naar Barcelona, Madrid, Bilbao, Valencia, Porto en Lissabon.

‘De hoofdprioriteit is dat er operationeel niets verandert en het servicelevel gegarandeerd blijft’, schrijft de directie in het bericht. ‘De winst moet gevonden worden in schaalvergroting en besparingen op managementniveau.’ Volgens de gebroeders Geerts blijft de naam Sinex behouden. Ook Sinex-difrecteur Jacques Schreurs blijft de komende jaren aan boord.

De beide bedrijven verwachten de overname in de komende dagen tot weken af te ronden.