Geis Group koopt Quehenberger Logistics

Overname

De Duitse Geis Group heeft een meerderheidsbelang in het Oostenrijkse Quehenberger Logistics gekocht. De groep heeft nu 66% van de aandelen in handen. De voormalige meerderheidsaandeelhouder en ceo van Quehenberger, Christian Fürstaller, behoudt de resterende 34%. Quehenberger blijft zelfstandig en onder eigen naam opereren. De koopprijs is niet bekendgemaakt.

Foto: Quehenberger

Door de overname moet de Geis Group de omzet met zo’n 50% zien groeien. Door Quehenberger in te lijven wil Geis met name in Zuid-Oost Europa groei bewerkstelligen. Directeur Joch Geis noemt de deal ‘de grootste in de geschiedenis van het bedrijf’. Hij zegt met de stap de ‘interessante groeimogelijkheden van de regio actief te willen benutten’. 

Met deze overname is de bedrijvengroep actief op bijna 200 locaties in 13 landen en telt ongeveer 10.000 medewerkers. In 2022 haalde Quehenberger een recordomzet van 650 miljoen euro. Als verwachte gezamenlijke jaaromzet van Geis en Quehenberger wordt 2 miljard euro opgegeven. 

De Geis Group en Quehenberger werken al tien jaar samen en zijn actief in dezelfde gebieden. In 2013 nam Geis al de Poolse tak van Quehenberger over.

Geis Group koopt Quehenberger Logistics | NT

Geis Group koopt Quehenberger Logistics

Overname

De Duitse Geis Group heeft een meerderheidsbelang in het Oostenrijkse Quehenberger Logistics gekocht. De groep heeft nu 66% van de aandelen in handen. De voormalige meerderheidsaandeelhouder en ceo van Quehenberger, Christian Fürstaller, behoudt de resterende 34%. Quehenberger blijft zelfstandig en onder eigen naam opereren. De koopprijs is niet bekendgemaakt.

Foto: Quehenberger

Door de overname moet de Geis Group de omzet met zo’n 50% zien groeien. Door Quehenberger in te lijven wil Geis met name in Zuid-Oost Europa groei bewerkstelligen. Directeur Joch Geis noemt de deal ‘de grootste in de geschiedenis van het bedrijf’. Hij zegt met de stap de ‘interessante groeimogelijkheden van de regio actief te willen benutten’. 

Met deze overname is de bedrijvengroep actief op bijna 200 locaties in 13 landen en telt ongeveer 10.000 medewerkers. In 2022 haalde Quehenberger een recordomzet van 650 miljoen euro. Als verwachte gezamenlijke jaaromzet van Geis en Quehenberger wordt 2 miljard euro opgegeven. 

De Geis Group en Quehenberger werken al tien jaar samen en zijn actief in dezelfde gebieden. In 2013 nam Geis al de Poolse tak van Quehenberger over.