Volgens Volvo is voor deze locatie gekozen vanwege de zware weersomstandigheden. ‘Met ijs, wind en veel sneeuw, is dit een ideale testomgeving’, zegt Helena Alsiö, Vice President Powertrain Product Management bij Volvo Trucks. ‘De tests verlopen goed en de resultaten bevestigen wat we vooraf, zowel digitaal als op onze besloten testbaan in de buurt van Göteborg, hebben getest.’

De waterstoftrucks zijn uitgerust met twee brandstofcellen met een capaciteit om 300 kW elektrisch vermogen te genereren. Bij de ontwikkeling van het systeem werkt Volvo samen met Daimler. Het is de bedoeling dat de waterstoftruck vooral op de lange afstand wordt ingezet, Volvo mikt op een actieradius tot 1.000 kilometer.

In 2025 wil Volvo de eerste klanten pilots laten uitvoeren met de brandstofceltruck. De verkoop staat gepland voor de tweede helft van dit decennium.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement