Nikola bouwde in het eerste kwartaal 63 batterij-elektrische trucks en er gingen 31 exemplaren naar de dealer. Begin dit jaar sprak de fabrikant nog de hoop uit om in totaal 250 tot 350 stekkertrucks op te leveren in 2023.

Tijdelijke productiestop

Nikola maakte ook bekend dat de productie van batterij-elektrische vrachtwagens in de Verenigde Staten tijdelijk stil komt te liggen. Volgens de fabrikant is er voldoende voorraad aan Nikola Tre BEV’s en wordt de productie gestaakt om de fabriek in Coolidge gereed te maken voor de assemblage van trucks met brandstofcel. Het is de bedoeling dat de productie in juli van dit jaar weer wordt opgestart.

Eerder vandaag werd bekend dat de Europese joint-venture tussen Nikola en Iveco volledig in handen van Iveco komt. Het betekent het vertrek van Nikola uit Europa, hoewel de vrachtwagens die nu nog gebouwd worden wel het logo van Nikola krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement