Heijnen: ‘Niemand aan het onmogelijke houden met schoon transport’

zero-emissiezones

Staatssecretaris Vivianne Heijnen wil ondernemers niet ‘aan het onmogelijke houden’, maar ze wil wel ‘ambitieus blijven’ waar het gaat om het schoner maken van transport naar centra. Tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer noemde Heijnen het belangrijk dat kleine ondernemers ook kunnen meegaan in de verduurzaming van hun voertuigen. Vanaf 2025 mogen gemeenten daar strenge eisen aan stellen: enkele tientallen gemeenten voeren dan zero-emissiezones in, waar alleen nog vrachtwagens en bestelbusjes welkom zijn die op elektriciteit of waterstof rijden.

Foto: Rijksoverheid

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Heijnen: ‘Niemand aan het onmogelijke houden met schoon transport’ | NT

Heijnen: ‘Niemand aan het onmogelijke houden met schoon transport’

zero-emissiezones

Staatssecretaris Vivianne Heijnen wil ondernemers niet ‘aan het onmogelijke houden’, maar ze wil wel ‘ambitieus blijven’ waar het gaat om het schoner maken van transport naar centra. Tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer noemde Heijnen het belangrijk dat kleine ondernemers ook kunnen meegaan in de verduurzaming van hun voertuigen. Vanaf 2025 mogen gemeenten daar strenge eisen aan stellen: enkele tientallen gemeenten voeren dan zero-emissiezones in, waar alleen nog vrachtwagens en bestelbusjes welkom zijn die op elektriciteit of waterstof rijden.

Foto: Rijksoverheid

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu