De koop van TCR vindt plaats onder de vlag van AB-dochterbedrijf Combex, dat met de overname zijn diensten in de bouwlogistiek uitbreidt en zijn netwerk verder verdicht.

Transportcentrale Roosendaal (TCR) is gespecialiseerd in het transport van prefab bouwmaterialen en agrarisch transport. Combex neemt het personeelsbestand van 27 medewerkers over en ook het wagenpark van  21 trucks, veertig opleggers, dertig sledes en twintig containers. AB Texel brengt de agri-tak van TCR onder bij dochterbedrijf Bosman Transport.

Eelco de Vries Transport geldt als regionale speler in het transport van agrarische producten. Het bedrijf telt negen medewerkers en beschikt over een wagenpark met onder meer onderlossers, walking floors en schuifzeiltrailers. In totaal gaat het om zeven trucks en tien trailers.

1.620 trucks

Na de acquisities telt de totale AB Transport Group ongeveer 2.500 medewerkers, 1.620 trucks en 2.690 opleggers. Bouwdochter Combex telt vierhonderd medewerkers en beschikt over een wagenpark met 290 trekkers en 550 opleggers. De AB-dochter is daarmee een van de grotere bouwvervoerders in ons land.

AB Texel is al langer op overname. Zo werden vorig jaar Van Houte Transport, de Duitse bouwvervoerder May en Arvesta in België overgenomen. Eerder trok het bedrijf al de portemonnee voor de koop van Driessen Speciaaltransport, Goorden Wouw, Van Wieren en het Belgische Transport Impens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement