Ford laat CMB dual fuel trucks bouwen in Antwerpen

CMB.Tech

Ford Trucks en CMB.Tech, een dochterbedrijf van rederij CMB, gaan samenwerken om F-Max trucks om te bouwen tot dual fuel waterstoftrucks. De werken zullen plaatsvinden in de ateliers van CMB.Tech in Antwerpen.

Dual fuel truck van Ford en CMB.Tech
Foto: CMB.Tech

De eerste omgebouwde trucks moeten er nog dit jaar buiten rijden. Ze rijden voorafgaand aan de conversie op eigen kracht, op diesel, naar Antwerpen vanuit een vestiging van Ford-verdeler Herman Noyens in de Antwerpse Kempen. Later wordt het concept opgeschaald. Voor de eerste trucks fungeert Ford als leverancier en zijn de eindgebruikers klanten van CMB.Tech. Het concept houdt ook de mogelijkheid open om trucks voor rechtstreekse klanten van Ford uit te rusten met de specifieke waterstoftechnologie van CMB.Tech.

Het conversieproces vereist geen aanpassingen aan de traditionele dieselmotor. Er wordt, naast de montering van waterstoftanks, alleen waterstofinjectie toegevoegd. Met de dual fuel technologie wordt waterstof aangezogen in de verbrandingskamer, waardoor minder dieselinjectie nodig is om de motor aan te drijven. De conversie kan het traditionele brandstofverbruik en de bijhorende uitstoot verminderen, terwijl er een diesel back-up oplossing blijft voor de momenten dat waterstof tanken niet mogelijk is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Ford laat CMB dual fuel trucks bouwen in Antwerpen | NT

Ford laat CMB dual fuel trucks bouwen in Antwerpen

CMB.Tech

Ford Trucks en CMB.Tech, een dochterbedrijf van rederij CMB, gaan samenwerken om F-Max trucks om te bouwen tot dual fuel waterstoftrucks. De werken zullen plaatsvinden in de ateliers van CMB.Tech in Antwerpen.

Dual fuel truck van Ford en CMB.Tech
Foto: CMB.Tech

De eerste omgebouwde trucks moeten er nog dit jaar buiten rijden. Ze rijden voorafgaand aan de conversie op eigen kracht, op diesel, naar Antwerpen vanuit een vestiging van Ford-verdeler Herman Noyens in de Antwerpse Kempen. Later wordt het concept opgeschaald. Voor de eerste trucks fungeert Ford als leverancier en zijn de eindgebruikers klanten van CMB.Tech. Het concept houdt ook de mogelijkheid open om trucks voor rechtstreekse klanten van Ford uit te rusten met de specifieke waterstoftechnologie van CMB.Tech.

Het conversieproces vereist geen aanpassingen aan de traditionele dieselmotor. Er wordt, naast de montering van waterstoftanks, alleen waterstofinjectie toegevoegd. Met de dual fuel technologie wordt waterstof aangezogen in de verbrandingskamer, waardoor minder dieselinjectie nodig is om de motor aan te drijven. De conversie kan het traditionele brandstofverbruik en de bijhorende uitstoot verminderen, terwijl er een diesel back-up oplossing blijft voor de momenten dat waterstof tanken niet mogelijk is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement