Met het groeiende aantal elektrische vrachtwagens was er volgens het bedrijf behoefte aan goede laadinfrastructuur. St vd Brink voegt dit jaar twee Volvo FM Electric 4×2-trekkers en vier Volvo FM Electric 6×2-bakwagens toe aan de vloot. De eerste trekker van die bestelling ging in maart de weg op.

Het laadstation kan vrachtwagens van een laadsessie tot 360 kW of twee sessies van 180 kW tegelijkertijd voorzien. De paal werd woensdag officieel geopend door de wethouder van de gemeente Ermelo. St vd Brink is van plan in de nabije toekomst meerdere laadstations toe te voegen aan het laadplein.

CO2-reductie

Daarnaast wil het bedrijf de vloot dit jaar flink uitbreiden met elektrische vrachtwagens en start het een experiment met elektrische koelmotoren. ‘We hebben onszelf tot doel gesteld om de CO2-uitstoot in 2025 met 50% te reduceren ten opzichte van 2020’, licht algemeen directeur Alex van den Brink toe.

St vd Brink is als logistiek dienstverlener gespecialiseerd in onder meer geconditioneerd vervoer, bulktransport, huiftransport, kraantransport, distributie en warehousing. Naast het hoofdkantoor in Ermelo heeft het bedrijf meerdere vestigingen verspreid over het land. Het wagenpark bestaat uit 450 trekkende eenheden en er werken ongeveer 800 mensen bij het bedrijf.