DJMiddelkoop zet elektrische koelcombinatie op de weg

Volvo FH

DJMiddelkoop, logistiek dienstverlener op het gebied van afhandeling van luchtvracht en farmaceutische vracht, heeft een volledig elektrische koelcombinatie in gebruik genomen. Het gaat om een elektrische Volvo FH met een elektrische koeltrailer erachter.

Elektrische koelcombinatie van DJMiddelkoop
Foto: Martine Goulmy

DJMiddelkoop zet de trailer in voor temperatuurgecontroleerd transport van farmaceutische luchtvrachtzendingen. Volgens het bedrijf zijn ze de eerste die een volledig elektrische koelcombinatie in gebruik neemt voor dit soort transport.

Het opladen van de accu van de koeltrailer duurt zo’n twee uur, tijdens het rijden laadt de accu op via de middelste as van de trailer. De trekker heeft een actieradius van ongeveer 300 kilometer dankzij een batterijpakket van 540 kWh.

DJMiddelkoop zet elektrische koelcombinatie op de weg | NT

DJMiddelkoop zet elektrische koelcombinatie op de weg

Volvo FH

DJMiddelkoop, logistiek dienstverlener op het gebied van afhandeling van luchtvracht en farmaceutische vracht, heeft een volledig elektrische koelcombinatie in gebruik genomen. Het gaat om een elektrische Volvo FH met een elektrische koeltrailer erachter.

Elektrische koelcombinatie van DJMiddelkoop
Foto: Martine Goulmy

DJMiddelkoop zet de trailer in voor temperatuurgecontroleerd transport van farmaceutische luchtvrachtzendingen. Volgens het bedrijf zijn ze de eerste die een volledig elektrische koelcombinatie in gebruik neemt voor dit soort transport.

Het opladen van de accu van de koeltrailer duurt zo’n twee uur, tijdens het rijden laadt de accu op via de middelste as van de trailer. De trekker heeft een actieradius van ongeveer 300 kilometer dankzij een batterijpakket van 540 kWh.