Truckers Gräfenhausen gaan in hongerstaking

30 stakers

Een deel van de stakende chauffeurs in Gräfenhausen gaat in hongerstaking. De dertig truckers hopen daarmee betaling van hun achterstallige loon af te dwingen.

Stakende truckers in Gräfenhausen
Foto: Edwin Atema

Dat meldt de Duitse belangenvereniging Faire Mobilität op X. De chauffeurs uit Centraal-Azië en Oost-Europa staken al negen weken op een parkeerplaats bij het Duitse Gräfenhausen. Sommigen van hen zijn al maanden niet betaald en hebben naar eigen zeggen nog duizenden euro’s tegoed van hun baas. In totaal zouden nog zo’n 80 truckers op de rustplaats aanwezig zijn.

Edwin Atema, die de stakers vertegenwoordigt, doet een beroep aan eigenaar Lukasz Mazur en grote verladers om de truckers van Agmaz, Lukmaz en Imperia Logistyka toch hun verdiende loon te geven. Twee Oostenrijkse expediteurs gaven al gehoor aan de oproep en overhandigden de chauffeurs in totaal 40.000 euro.

Truckers Gräfenhausen gaan in hongerstaking | NT

Truckers Gräfenhausen gaan in hongerstaking

30 stakers

Een deel van de stakende chauffeurs in Gräfenhausen gaat in hongerstaking. De dertig truckers hopen daarmee betaling van hun achterstallige loon af te dwingen.

Stakende truckers in Gräfenhausen
Foto: Edwin Atema

Dat meldt de Duitse belangenvereniging Faire Mobilität op X. De chauffeurs uit Centraal-Azië en Oost-Europa staken al negen weken op een parkeerplaats bij het Duitse Gräfenhausen. Sommigen van hen zijn al maanden niet betaald en hebben naar eigen zeggen nog duizenden euro’s tegoed van hun baas. In totaal zouden nog zo’n 80 truckers op de rustplaats aanwezig zijn.

Edwin Atema, die de stakers vertegenwoordigt, doet een beroep aan eigenaar Lukasz Mazur en grote verladers om de truckers van Agmaz, Lukmaz en Imperia Logistyka toch hun verdiende loon te geven. Twee Oostenrijkse expediteurs gaven al gehoor aan de oproep en overhandigden de chauffeurs in totaal 40.000 euro.