Utrecht voert zero-emissiezone definitief in

verkeersbesluit

De gemeente Utrecht voert per 1 januari 2025 een zero-emissiezone in. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de Domstad maandag bekendgemaakt in de Staatscourant.

De meest vervuilende busjes en trucks zijn per 1 januari niet meer welkom in Utrecht. Foto: Lars Fortuin / Shutterstock.

De zone omvat het stadscentrum van Utrecht, dat nu al een milieuzone is.  Er gelden dezelfde toegangs- en overgangsregels als in de andere steden die het verkeersbesluit voor de zero-emissiezones al hebben gepubliceerd.

Per 1 januari introduceren 16 Nederlandse gemeenten een zero-emissiezone, een stuk minder dan de 30 tot 40 die in 2019 in het Klimaatakkoord werden aangekondigd. De komende jaren volgen naar verwachting nog zo’n 13 gemeenten.

Utrecht voert zero-emissiezone definitief in | NT

Utrecht voert zero-emissiezone definitief in

verkeersbesluit

De gemeente Utrecht voert per 1 januari 2025 een zero-emissiezone in. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de Domstad maandag bekendgemaakt in de Staatscourant.

De meest vervuilende busjes en trucks zijn per 1 januari niet meer welkom in Utrecht. Foto: Lars Fortuin / Shutterstock.

De zone omvat het stadscentrum van Utrecht, dat nu al een milieuzone is.  Er gelden dezelfde toegangs- en overgangsregels als in de andere steden die het verkeersbesluit voor de zero-emissiezones al hebben gepubliceerd.

Per 1 januari introduceren 16 Nederlandse gemeenten een zero-emissiezone, een stuk minder dan de 30 tot 40 die in 2019 in het Klimaatakkoord werden aangekondigd. De komende jaren volgen naar verwachting nog zo’n 13 gemeenten.