Girteka opent accommodatie voor 87 chauffeurs in Denemarken

kosten: 1,6 miljoen

De Litouwse transportreus Girteka heeft een slaapfaciliteit voor chauffeurs geopend in Denemarken. Er kunnen maar liefst 87 chauffeurs terecht om hun lange rust door te brengen.

Dit zijn de nieuwe slaapkamers van Girteka's chauffeurs in Denemarken. Foto: Girteka

Het gebouw is gefinancierd door Thermo-Transit, een voedselvervoerder uit Scandinavië en dochteronderneming van Girteka, en bevindt zich bij de terminal van het bedrijf in Padborg. De nieuwe faciliteit heeft 12 miljoen Deense kroon gekost (1,6 miljoen euro) en heeft een oppervlakte van 725 vierkante meter.

Er zijn 36 tweepersoonskamers waar maximaal 72 chauffeurs kunnen slapen en een parkeerterrein van 28.000 vierkante meter. Een bestaande accommodatie is bovendien gerenoveerd, daar kunnen nog eens 15 chauffeurs slapen. ‘Met tweepersoonskamers, toegang tot gedeelde keukens, wasserettes en lounges, snel internet en televisie kunnen chauffeurs uitrusten na een reis en zich voorbereiden op de komende reizen’, schrijft Girteka.

Hier kunnen de chauffeurs van Girteka nu met twee personen hun lange rust doorbrengen. Foto: Girteka

‘Ons doel is om onze chauffeurs een thuis-van-huis-ervaring te bieden’, zegt Heinrich Nielsen, transportmanager bij Thermo-Transit. ‘Door deze uitgebreide voorzieningen aan te bieden, stellen we hen in staat om uit te rusten, op te laden en hun persoonlijke hygiëne te onderhouden tijdens de pauzes. Op deze manier zorgen we ervoor dat de chauffeurs tijdens hun volgende rit volledig gefocust zijn op het op tijd en onder de juiste omstandigheden afleveren van vracht.’

Eens per twee weken moeten vrachtwagenchauffeurs zich aan een lange rustperiode houden, die ze niet in de cabine mogen doorbrengen. Denemarken deelt hoge boetes uit als truckers toch ‘cabinekamperen’.

Girteka opent accommodatie voor 87 chauffeurs in Denemarken | NT

Girteka opent accommodatie voor 87 chauffeurs in Denemarken

kosten: 1,6 miljoen

De Litouwse transportreus Girteka heeft een slaapfaciliteit voor chauffeurs geopend in Denemarken. Er kunnen maar liefst 87 chauffeurs terecht om hun lange rust door te brengen.

Dit zijn de nieuwe slaapkamers van Girteka's chauffeurs in Denemarken. Foto: Girteka

Het gebouw is gefinancierd door Thermo-Transit, een voedselvervoerder uit Scandinavië en dochteronderneming van Girteka, en bevindt zich bij de terminal van het bedrijf in Padborg. De nieuwe faciliteit heeft 12 miljoen Deense kroon gekost (1,6 miljoen euro) en heeft een oppervlakte van 725 vierkante meter.

Er zijn 36 tweepersoonskamers waar maximaal 72 chauffeurs kunnen slapen en een parkeerterrein van 28.000 vierkante meter. Een bestaande accommodatie is bovendien gerenoveerd, daar kunnen nog eens 15 chauffeurs slapen. ‘Met tweepersoonskamers, toegang tot gedeelde keukens, wasserettes en lounges, snel internet en televisie kunnen chauffeurs uitrusten na een reis en zich voorbereiden op de komende reizen’, schrijft Girteka.

Hier kunnen de chauffeurs van Girteka nu met twee personen hun lange rust doorbrengen. Foto: Girteka

‘Ons doel is om onze chauffeurs een thuis-van-huis-ervaring te bieden’, zegt Heinrich Nielsen, transportmanager bij Thermo-Transit. ‘Door deze uitgebreide voorzieningen aan te bieden, stellen we hen in staat om uit te rusten, op te laden en hun persoonlijke hygiëne te onderhouden tijdens de pauzes. Op deze manier zorgen we ervoor dat de chauffeurs tijdens hun volgende rit volledig gefocust zijn op het op tijd en onder de juiste omstandigheden afleveren van vracht.’

Eens per twee weken moeten vrachtwagenchauffeurs zich aan een lange rustperiode houden, die ze niet in de cabine mogen doorbrengen. Denemarken deelt hoge boetes uit als truckers toch ‘cabinekamperen’.