Litouwen stelt limiet aan chauffeurs van buiten de EU

derdelanders

Litouwen gaat een limiet instellen voor het aantal werkvergunningen geven aan vrachtwagenchauffeurs van buiten de Europese Unie. Vanaf volgend jaar kunnen er jaarlijks maximaal 40.000 arbeidsmigranten een verblijfsvergunning krijgen, die nodig is om in het land te gaan werken ongeacht de sector. Ter vergelijking: alleen vorig jaar al kwamen er 58.000 buitenlandse werkkrachten naar de Baltische staat, waarvan er 26.000 in de transportsector aan de slag gingen.

Litouwse vrachtwagens in Nederland
Veel derdelanders werken in West-Europa. Foto: RvdM / NT

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Litouwen stelt limiet aan chauffeurs van buiten de EU | NT

Litouwen stelt limiet aan chauffeurs van buiten de EU

derdelanders

Litouwen gaat een limiet instellen voor het aantal werkvergunningen geven aan vrachtwagenchauffeurs van buiten de Europese Unie. Vanaf volgend jaar kunnen er jaarlijks maximaal 40.000 arbeidsmigranten een verblijfsvergunning krijgen, die nodig is om in het land te gaan werken ongeacht de sector. Ter vergelijking: alleen vorig jaar al kwamen er 58.000 buitenlandse werkkrachten naar de Baltische staat, waarvan er 26.000 in de transportsector aan de slag gingen.

Litouwse vrachtwagens in Nederland
Veel derdelanders werken in West-Europa. Foto: RvdM / NT

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu