Westerscheldetunnel definitief tolvrij voor personenauto’s, maar niet voor vrachtverkeer

25 euro per passage

De Westerscheldetunnel is vanaf 1 januari volgend jaar definitief tolvrij voor automobilisten en motorrijders. De Provinciale Staten van Zeeland stemden unaniem in met een voorstel daarover. Vrachtwagens daarentegen moeten nog altijd 25 euro per rit aftikken voor de tunnel van 6,6 kilometer tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. Diverse partijen blijven zich inspannen om op termijn ook vrachtverkeer vrij te laten passeren.

Trucks betalen 25 euro per passage door de Westerscheldetunnel. Foto: ANP, HH, Branko de Lang

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Westerscheldetunnel definitief tolvrij voor personenauto’s, maar niet voor vrachtverkeer | NT

Westerscheldetunnel definitief tolvrij voor personenauto’s, maar niet voor vrachtverkeer

25 euro per passage

De Westerscheldetunnel is vanaf 1 januari volgend jaar definitief tolvrij voor automobilisten en motorrijders. De Provinciale Staten van Zeeland stemden unaniem in met een voorstel daarover. Vrachtwagens daarentegen moeten nog altijd 25 euro per rit aftikken voor de tunnel van 6,6 kilometer tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. Diverse partijen blijven zich inspannen om op termijn ook vrachtverkeer vrij te laten passeren.

Trucks betalen 25 euro per passage door de Westerscheldetunnel. Foto: ANP, HH, Branko de Lang

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu