Duitse vervoerders boos wegens bezuinigingen op Autobahn

1,3 miljard minder

Duitse wegvervoerders zijn niet te spreken over aangekondigde bezuinigingen op de Autobahn. De regering gaat volgend jaar 5 miljard euro investeren in onderhoud van de snelweg, een bezuiniging van zo’n 1,3 miljard in vergelijking met dit jaar. Dat staat in schril contrast met de 15 miljard die jaarlijks via tol wordt opgehaald, vindt de transportsector.

Volgens BGL bevinden de Duitse wegen zich in 'kritieke toestand'. Foto: TobiasTropper / Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Duitse vervoerders boos wegens bezuinigingen op Autobahn | NT

Duitse vervoerders boos wegens bezuinigingen op Autobahn

1,3 miljard minder

Duitse wegvervoerders zijn niet te spreken over aangekondigde bezuinigingen op de Autobahn. De regering gaat volgend jaar 5 miljard euro investeren in onderhoud van de snelweg, een bezuiniging van zo’n 1,3 miljard in vergelijking met dit jaar. Dat staat in schril contrast met de 15 miljard die jaarlijks via tol wordt opgehaald, vindt de transportsector.

Volgens BGL bevinden de Duitse wegen zich in 'kritieke toestand'. Foto: TobiasTropper / Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu