Groei containeroverslag Moerdijk

400.000 teu

Ondanks de coronacrisis is de containeroverslag in en uit zeeschepen in de haven van Moerdijk vorig jaar met bijna 19% gestegen tot net boven de 400.000 teu.

Daarnaast werd 290.000 teu in en uit binnenschepen overgeslagen, bijna een kwart meer dan in 2019. Havenbedrijf Moerdijk telt beide cijfers bij elkaar op en komt zodoende op een totaal van ruim 690.000 teu. Havens als Rotterdam en Antwerpen doen dat niet en rapporteren alleen de overslag van containers op zeeschepen.

Totale overslag

De totale overslag noteerde een minnetje van 0,2% en kwam uit op 16,6 miljoen ton. De zeevaart was goed voor 6,6 miljoen ton, een daling van 7%. Dat werd bijna volledig gecompenseerd door een groei van 5% tot bijna tien miljoen ton voor de binnenvaart. Het aantal zeeschepen daalde met bijna 6% tot 1951, het aantal binnenschepen groeide met ruim 5% tot 11.544.

De havenbeheerder gaf het afgelopen jaar dertien hectare aan nieuwe bedrijfsterreinen uit en haalde vijf nieuwe bedrijven binnen: Krone Trailers, Schavemaker Logistics Solutions, Yusen Logistics, Move Intermodal en BAS Eefsting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Groei containeroverslag Moerdijk | NT

Groei containeroverslag Moerdijk

400.000 teu

Ondanks de coronacrisis is de containeroverslag in en uit zeeschepen in de haven van Moerdijk vorig jaar met bijna 19% gestegen tot net boven de 400.000 teu.

Daarnaast werd 290.000 teu in en uit binnenschepen overgeslagen, bijna een kwart meer dan in 2019. Havenbedrijf Moerdijk telt beide cijfers bij elkaar op en komt zodoende op een totaal van ruim 690.000 teu. Havens als Rotterdam en Antwerpen doen dat niet en rapporteren alleen de overslag van containers op zeeschepen.

Totale overslag

De totale overslag noteerde een minnetje van 0,2% en kwam uit op 16,6 miljoen ton. De zeevaart was goed voor 6,6 miljoen ton, een daling van 7%. Dat werd bijna volledig gecompenseerd door een groei van 5% tot bijna tien miljoen ton voor de binnenvaart. Het aantal zeeschepen daalde met bijna 6% tot 1951, het aantal binnenschepen groeide met ruim 5% tot 11.544.

De havenbeheerder gaf het afgelopen jaar dertien hectare aan nieuwe bedrijfsterreinen uit en haalde vijf nieuwe bedrijven binnen: Krone Trailers, Schavemaker Logistics Solutions, Yusen Logistics, Move Intermodal en BAS Eefsting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement