Het rommelt onder personeel DB Schenker

eis compensatie hoge inflatie

De ondernemingsraad van DB Schenker heeft zo’n 10.000 handtekeningen verzameld van ontevreden werknemersvan nhet grote expeditiebedrijf, meldt vakbond Verdi. Ze voelen ‘zich ondergewaardeerd’, terwijl Schenker vorig jaar verantwoordelijk was voor een nettowinst van 1,1 miljard euro, 

Foto: Jeppe Gustafsson, Shutterstock

Samen met een brandbrief van de bond aan de directie voor een stevige inflatiecorrectie vormen de handtekeningen de ingrediënten voor sociale onrust dit voorjaar bij de grote Duitse expeditiebedrijf, dat recent door moederbedrijf DB in de verkoop is gezet.

In de brief wijst de bond erop dat terwijl het personeel van andere dochterbedrijven van de DB-groep, zoals het verliesgevende DB Cargo, rijkelijk zijn gecompenseerd voor de sterk gestegen levenskosten van de afgelopen jaren, dit voor delen van het personeelsbestand van DB Schenker is uitgebleven. Daarom eist Verdi in de brief een ‘extra inflatie-gerelateerde correctie’.

Een concreet bedrag heeft Verdi daarbij nog niet genoemd, maar voor DB komt deze brief erg ongelegen nu de focus bij het moederbedrijf ligt op de verkoop van het expeditiebedrijf. Voor die desinvestering hebben zich een groot aantal kopers gemeld, waaronder Maersk.

Het rommelt onder personeel DB Schenker | NT

Het rommelt onder personeel DB Schenker

eis compensatie hoge inflatie

De ondernemingsraad van DB Schenker heeft zo’n 10.000 handtekeningen verzameld van ontevreden werknemersvan nhet grote expeditiebedrijf, meldt vakbond Verdi. Ze voelen ‘zich ondergewaardeerd’, terwijl Schenker vorig jaar verantwoordelijk was voor een nettowinst van 1,1 miljard euro, 

Foto: Jeppe Gustafsson, Shutterstock

Samen met een brandbrief van de bond aan de directie voor een stevige inflatiecorrectie vormen de handtekeningen de ingrediënten voor sociale onrust dit voorjaar bij de grote Duitse expeditiebedrijf, dat recent door moederbedrijf DB in de verkoop is gezet.

In de brief wijst de bond erop dat terwijl het personeel van andere dochterbedrijven van de DB-groep, zoals het verliesgevende DB Cargo, rijkelijk zijn gecompenseerd voor de sterk gestegen levenskosten van de afgelopen jaren, dit voor delen van het personeelsbestand van DB Schenker is uitgebleven. Daarom eist Verdi in de brief een ‘extra inflatie-gerelateerde correctie’.

Een concreet bedrag heeft Verdi daarbij nog niet genoemd, maar voor DB komt deze brief erg ongelegen nu de focus bij het moederbedrijf ligt op de verkoop van het expeditiebedrijf. Voor die desinvestering hebben zich een groot aantal kopers gemeld, waaronder Maersk.