Containertarieven vanuit China stijgen opnieuw explosief

20% duurder in één week

De spottarieven voor containerverschepingen vanuit China zijn deze week opnieuw explosief gestegen. Het vervoer van een veertigvoeter op de route Shanghai-Rotterdam kost volgens de World Container Index van de Britse consultant nu op een haar na 5.000 dollar (4.999 dollar om precies te zijn). Het betekent een stijging van 20% vergeleken met de 4.172 dollar van een week geleden. Een maand geleden zat het tarief nog rond de 3.000 dollar. In november, net voordat de Houthi-rebellen uit Jemen de scheepvaartsector op zijn kop gingen zetten, wisten de containerrederijen op de route het gemiddelde tarief ternauwernood boven de 1.000 dollar te houden.

Foto: NT / JK

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Containertarieven vanuit China stijgen opnieuw explosief | NT

Containertarieven vanuit China stijgen opnieuw explosief

20% duurder in één week

De spottarieven voor containerverschepingen vanuit China zijn deze week opnieuw explosief gestegen. Het vervoer van een veertigvoeter op de route Shanghai-Rotterdam kost volgens de World Container Index van de Britse consultant nu op een haar na 5.000 dollar (4.999 dollar om precies te zijn). Het betekent een stijging van 20% vergeleken met de 4.172 dollar van een week geleden. Een maand geleden zat het tarief nog rond de 3.000 dollar. In november, net voordat de Houthi-rebellen uit Jemen de scheepvaartsector op zijn kop gingen zetten, wisten de containerrederijen op de route het gemiddelde tarief ternauwernood boven de 1.000 dollar te houden.

Foto: NT / JK

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu