DAF kondigde de opening van de fabriek eerder dit jaar aan. Deze week werd de locatie officieel geopend. Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat, was daarbij aanwezig en knipte samen met ceo Harald Seidel het lintje door.

DAF XD en XF

In de assemblagefabriek gaat DAF de laatste batterij-elektrische modellen in elkaar zetten, de XD en XF Electric. Volgens de fabrikant kunnen deze vrachtwagens met batterijpakketten tot 525 kWh een afstand van 500 kilometer afleggen. Met een snellader van 350 kW kan de truck in drie kwartier tot 80% worden opgeladen.

DAF maakt bekend dat de nieuwe fabriek op korte termijn begint met testen. Serieproductie moet deze zomer van start gaan. DAF verwacht dat de productie uiteindelijk naar duizenden voertuigen per jaar stijgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement