Sligro start eigen transportbedrijf voor zero-emissiedistributie in Amsterdam

25 voertuigen

Groothandel Sligro Food Group start een transportbedrijf voor de distributie van eigen goederen in Amsterdam. Sligro koopt daarvoor 25 elektrische trucks van Renault, die horecabedrijven en bedrijfscateraars binnen de Ring van Amsterdam gaan bevoorraden.

Elektrische vrachtwagen van Renault van Sligro
Foto: Renault Trucks

Sligro benadrukt dat het gaat om een nieuw bedrijfsonderdeel dat naast de bestaande transportpartners opereert. Dat gebeurt vanuit de BS Amsterdam, het Sligro-distributiecentrum aan de rand van de stad.

Op die locatie is de benodigde laadinfrastructuur aangelegd om alle elektrische vrachtwagens te kunnen opladen. Met de elektrische trucks sorteert Sligro voor op de emissievrije zones die Amsterdam vanaf 2025 instelt.

De Renaults E-Tech D Wide die Sligro aanschaft worden in de loop van het jaar geleverd. De distributietruck heeft een laadvermogen tot 16 ton en een actieradius tot 315 kilometer, afhankelijk van het accupakket.

Sligro start eigen transportbedrijf voor zero-emissiedistributie in Amsterdam | NT

Sligro start eigen transportbedrijf voor zero-emissiedistributie in Amsterdam

25 voertuigen

Groothandel Sligro Food Group start een transportbedrijf voor de distributie van eigen goederen in Amsterdam. Sligro koopt daarvoor 25 elektrische trucks van Renault, die horecabedrijven en bedrijfscateraars binnen de Ring van Amsterdam gaan bevoorraden.

Elektrische vrachtwagen van Renault van Sligro
Foto: Renault Trucks

Sligro benadrukt dat het gaat om een nieuw bedrijfsonderdeel dat naast de bestaande transportpartners opereert. Dat gebeurt vanuit de BS Amsterdam, het Sligro-distributiecentrum aan de rand van de stad.

Op die locatie is de benodigde laadinfrastructuur aangelegd om alle elektrische vrachtwagens te kunnen opladen. Met de elektrische trucks sorteert Sligro voor op de emissievrije zones die Amsterdam vanaf 2025 instelt.

De Renaults E-Tech D Wide die Sligro aanschaft worden in de loop van het jaar geleverd. De distributietruck heeft een laadvermogen tot 16 ton en een actieradius tot 315 kilometer, afhankelijk van het accupakket.