Quicargo failliet, doorstart onder voormalig GVT-directeur Stan Hamers

Geld was op bij start-up

Een week na het faillissement maakt Quicargo een doorstart onder een nieuwe eigenaar. Stan Hamers, voorheen managing director bij GVT Transport & Logistics, heeft via zijn S. Hamers Holding de activa van QC United (handelend onder de naam Quicargo) overgenomen. Door de overname kan de Nederlandse logistieke startup zijn activiteiten hervatten.

Stand Hamers is onder meer oud-directeur van GVT. Foto: Quicargo

Quicargo vroeg op 18 januari surseance van betaling aan vanwege financiële problemen. Er kon geen onmiddellijke oplossing gevonden worden, wat leidde tot de faillietverklaring van het bedrijf door de rechtbank op 22 januari. Hamers heeft nu het platform van de curator overgenomen. Hij was managing director van GVT Transport & Logistics toen het bedrijf in 2021 werd overgenomen door ID Logistics.

‘Het is zeer betreurenswaardig dat Quicargo, ondanks het vertrouwen in een winstgevend verdienmodel, er niet in is geslaagd om een faillissement te voorkomen, waardoor het vertrouwen van trouwe klanten en vervoerders is geschaad’, aldus Hamers.

Avishai Trabelsi, oprichter en ceo van Quicargo, heeft zijn functie neergelegd. ‘Hij heeft echter toegezegd te zorgen voor een overgang door Hamers te ondersteunen bij de doorstart van het platform’, meldt de woordvoerder van Hamers.

Quicargo verbindt vrachtwagens met overtollige laadruimte met verladers die goederen willen vervoeren. De Amsterdamse startup had in de afgelopen jaren meerdere miljoenen aan investeringen opgehaald bij verschillende partijen, maar die kwamen niet met extra geld over de brug om het platform in leven te houden.

Quicargo failliet, doorstart onder voormalig GVT-directeur Stan Hamers | NT

Quicargo failliet, doorstart onder voormalig GVT-directeur Stan Hamers

Geld was op bij start-up

Een week na het faillissement maakt Quicargo een doorstart onder een nieuwe eigenaar. Stan Hamers, voorheen managing director bij GVT Transport & Logistics, heeft via zijn S. Hamers Holding de activa van QC United (handelend onder de naam Quicargo) overgenomen. Door de overname kan de Nederlandse logistieke startup zijn activiteiten hervatten.

Stand Hamers is onder meer oud-directeur van GVT. Foto: Quicargo

Quicargo vroeg op 18 januari surseance van betaling aan vanwege financiële problemen. Er kon geen onmiddellijke oplossing gevonden worden, wat leidde tot de faillietverklaring van het bedrijf door de rechtbank op 22 januari. Hamers heeft nu het platform van de curator overgenomen. Hij was managing director van GVT Transport & Logistics toen het bedrijf in 2021 werd overgenomen door ID Logistics.

‘Het is zeer betreurenswaardig dat Quicargo, ondanks het vertrouwen in een winstgevend verdienmodel, er niet in is geslaagd om een faillissement te voorkomen, waardoor het vertrouwen van trouwe klanten en vervoerders is geschaad’, aldus Hamers.

Avishai Trabelsi, oprichter en ceo van Quicargo, heeft zijn functie neergelegd. ‘Hij heeft echter toegezegd te zorgen voor een overgang door Hamers te ondersteunen bij de doorstart van het platform’, meldt de woordvoerder van Hamers.

Quicargo verbindt vrachtwagens met overtollige laadruimte met verladers die goederen willen vervoeren. De Amsterdamse startup had in de afgelopen jaren meerdere miljoenen aan investeringen opgehaald bij verschillende partijen, maar die kwamen niet met extra geld over de brug om het platform in leven te houden.