Lidl claimt nu al 100% ‘fossielvrij’ transport

bio-lng, HVO100 en elektrisch

Lidl stopt met het gebruik van traditionele diesel voor bevoorrading van de 440 winkels. In plaats daarvan rijden alle transporteurs voor het bedrijf vanaf nu rond met vrachtwagens die worden aangedreven door 100% bio-lng, HVO100 (hydrotreated vegetable oil) of volledig elektrische vrachtwagens.

Elektrische vrachtwagen lidl
De distributiecentra van de Lidl hebben hun eigen (snel-)laders, waar de elektrische vrachtwagens kunnen opladen. Foto: DAF

De distributiecentra van de Lidl hebben hun eigen (snel-)laders, waar de elektrische vrachtwagens kunnen opladen. De huidige laadpleinen worden uitgebreid en binnenkort opent de Lidl een nieuw snellaadplein bij het distributiecentrum in Oosterhout, aldus het bedrijf. De opgewekte stroom voor de pleinen is afkomstig van de zonnepanelen op de daken van de distributiecentra van de Lidl.

Lidl heeft vorig jaar reeds beloofd dat al het transport vóór 2030 uitsluitend elektrisch wordt.

Lidl claimt nu al 100% ‘fossielvrij’ transport | NT

Lidl claimt nu al 100% ‘fossielvrij’ transport

bio-lng, HVO100 en elektrisch

Lidl stopt met het gebruik van traditionele diesel voor bevoorrading van de 440 winkels. In plaats daarvan rijden alle transporteurs voor het bedrijf vanaf nu rond met vrachtwagens die worden aangedreven door 100% bio-lng, HVO100 (hydrotreated vegetable oil) of volledig elektrische vrachtwagens.

Elektrische vrachtwagen lidl
De distributiecentra van de Lidl hebben hun eigen (snel-)laders, waar de elektrische vrachtwagens kunnen opladen. Foto: DAF

De distributiecentra van de Lidl hebben hun eigen (snel-)laders, waar de elektrische vrachtwagens kunnen opladen. De huidige laadpleinen worden uitgebreid en binnenkort opent de Lidl een nieuw snellaadplein bij het distributiecentrum in Oosterhout, aldus het bedrijf. De opgewekte stroom voor de pleinen is afkomstig van de zonnepanelen op de daken van de distributiecentra van de Lidl.

Lidl heeft vorig jaar reeds beloofd dat al het transport vóór 2030 uitsluitend elektrisch wordt.