Stevige krimp vrachtinkomsten AF-KLM

Omzet daalt met 34%

De sterk gedaalde vrachttarieven en marktvraag zorgen ervoor dat de omzet van Air France KLM Cargo zich dit jaar negatief ontwikkelt.  De inkomsten daalden over het tweede kwartaal van dit jaar met een derde (34%) naar 606 miljoen euro. Over het eerste halfjaar was er sprake van een afname van 30% naar 1,28 miljard euro.

Foto: AF KLM

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die de Franse moederholding vrijdag publiceerde. Of er onder de streep nog een positief resultaat is bij de vrachtafdeling van de luchtvaartgroep is onduidelijk. Air France KLM Cargo kent al vijf jaar geen afzonderlijke winst-en en verliescijfers meer.

In totaal daalde de gemiddelde opbrengst van Air France-KLM Cargo per beschikbare tonkilometer over het tweede kwartaal met 42% naar 13,7 eurocent, meldt het moederbedrijf in Parijs. Over de eerste zes maanden van het jaar was dat verval 38% naar 15,5 eurocent.

10% minder vracht

Behalve sterke dalende tarieven had de vrachtdivisie over de laatste maanden last van een mindere vraag. Tussen april en juli werd er 213.000 ton vervoerd, een afname van 10%, terwijl de halfjaarcijfers met 421.000 een vergelijkbaar verliespercentage (-10,8%) opleverde.

Het mindere vrachtaanbod, gekoppeld aan 8,4% meer vrachtcapaciteit (op de passagiersvliegtuigen) had verder een negatief effect op de beladingsgraad van de vrachtdivisie. Die nam over de eerste helft van dit jaar af met 9,5 procentpunt en kwam met 45,9% ver onder de beladingsgraad van 50%. Over het tweede kwartaal deed Air France KLM het nog slechter met een gemiddelde benuttingsgraad van 44,6% (-7,3 procentpunt).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Stevige krimp vrachtinkomsten AF-KLM | NT

Stevige krimp vrachtinkomsten AF-KLM

Omzet daalt met 34%

De sterk gedaalde vrachttarieven en marktvraag zorgen ervoor dat de omzet van Air France KLM Cargo zich dit jaar negatief ontwikkelt.  De inkomsten daalden over het tweede kwartaal van dit jaar met een derde (34%) naar 606 miljoen euro. Over het eerste halfjaar was er sprake van een afname van 30% naar 1,28 miljard euro.

Foto: AF KLM

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die de Franse moederholding vrijdag publiceerde. Of er onder de streep nog een positief resultaat is bij de vrachtafdeling van de luchtvaartgroep is onduidelijk. Air France KLM Cargo kent al vijf jaar geen afzonderlijke winst-en en verliescijfers meer.

In totaal daalde de gemiddelde opbrengst van Air France-KLM Cargo per beschikbare tonkilometer over het tweede kwartaal met 42% naar 13,7 eurocent, meldt het moederbedrijf in Parijs. Over de eerste zes maanden van het jaar was dat verval 38% naar 15,5 eurocent.

10% minder vracht

Behalve sterke dalende tarieven had de vrachtdivisie over de laatste maanden last van een mindere vraag. Tussen april en juli werd er 213.000 ton vervoerd, een afname van 10%, terwijl de halfjaarcijfers met 421.000 een vergelijkbaar verliespercentage (-10,8%) opleverde.

Het mindere vrachtaanbod, gekoppeld aan 8,4% meer vrachtcapaciteit (op de passagiersvliegtuigen) had verder een negatief effect op de beladingsgraad van de vrachtdivisie. Die nam over de eerste helft van dit jaar af met 9,5 procentpunt en kwam met 45,9% ver onder de beladingsgraad van 50%. Over het tweede kwartaal deed Air France KLM het nog slechter met een gemiddelde benuttingsgraad van 44,6% (-7,3 procentpunt).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement