Prijsverhoging en nieuwe ETS-toeslag moeten containervervoer weer lonend maken

price announcement en ETS-toeslag

Hapag-Lloyd heeft maandagochtend een ‘price announcement’ gepubliceerd waarin de Duitse containerrederij duidelijk maakt de tarieven voor containervervoer vanuit Azië naar Europa per 1 november flink op te willen krikken. Bovendien heeft Hapag-Lloyd net als Maersk al aan de markt laten weten dat het van plan is om in het nieuwe jaar een ETS-toeslag aan de verladers door te berekenen in verband met het Europese emissiehandelssysteem EU ETS dat vanaf 1 januari wordt ingevoerd in de scheepvaart.

Foto: Hapag-Lloyd

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Prijsverhoging en nieuwe ETS-toeslag moeten containervervoer weer lonend maken | NT

Prijsverhoging en nieuwe ETS-toeslag moeten containervervoer weer lonend maken

price announcement en ETS-toeslag

Hapag-Lloyd heeft maandagochtend een ‘price announcement’ gepubliceerd waarin de Duitse containerrederij duidelijk maakt de tarieven voor containervervoer vanuit Azië naar Europa per 1 november flink op te willen krikken. Bovendien heeft Hapag-Lloyd net als Maersk al aan de markt laten weten dat het van plan is om in het nieuwe jaar een ETS-toeslag aan de verladers door te berekenen in verband met het Europese emissiehandelssysteem EU ETS dat vanaf 1 januari wordt ingevoerd in de scheepvaart.

Foto: Hapag-Lloyd

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu