Containervloot ouder dan ooit ondanks nieuwbouwschepen

gemiddeld 14,2 jaar

De internationale vloot van containerschepen heeft zijn hoogste gemiddelde leeftijd ooit bereikt, 14,2 jaar, zo meldt de internationale redersvereniging Bimco. Het gevolg is onder meer dat de energiezuinigheid van de containervloot gemiddeld nog heel wat te wensen over laat. Tankers (12,8 jaar) en drogebulkschepen (11,9 jaar) zijn gemiddeld nieuwer.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Containervloot ouder dan ooit ondanks nieuwbouwschepen | NT

Containervloot ouder dan ooit ondanks nieuwbouwschepen

gemiddeld 14,2 jaar

De internationale vloot van containerschepen heeft zijn hoogste gemiddelde leeftijd ooit bereikt, 14,2 jaar, zo meldt de internationale redersvereniging Bimco. Het gevolg is onder meer dat de energiezuinigheid van de containervloot gemiddeld nog heel wat te wensen over laat. Tankers (12,8 jaar) en drogebulkschepen (11,9 jaar) zijn gemiddeld nieuwer.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu