Rechter dwingt DPD gedumpte onderaannemers toch te betalen

Eis van 450.000 euro

Pakketdienst DPD moet een schadevergoeding betalen aan twee onderaannemers. DPD zegde vijf jaar geleden plotseling twee contracten met de vervoerders op met een opzegtermijn van een maand. Dat had de pakketdienst eerder moeten aankondigen, oordeelt de rechter in hoger beroep. De hoogte van de schadevergoeding moet nog worden vastgesteld, de eis is 450.000 euro.

DPD bestelbus
De hoogte van de schadevergoeding wordt nog bepaald. Foto: goodbishop / Shutterstock

Get Moving voerde sinds 2008 transport uit voor DPD, Bosch Transport ging in 2011 voor de pakketdienst werken. De werkzaamheden groeiden uit tot 44 routes, waar de bedrijven 55 chauffeurs en 48 bestelbussen voor inzetten.

Eind november 2018 zegde DPD de samenwerking met Get Moving en Bosch Transport op. Per 1 januari 2019 zou het bedrijf geen gebruik meer maken van de onderaannemers.

Hoger beroep

De twee vervoerders namen daar geen genoegen mee en daagden DPD voor de rechter. Die gaf DPD in eerste instantie gelijk, het plotselinge opzeggen zou tot de bedrijfsrisico’s behoren. In hoger beroep trokken de onderaannemers echter aan het langste eind.

DPD moet nu opdraaien voor de proceskosten van bijna 14.000 euro en moet een schadevergoeding betalen aan de twee onderaannemers. De hoogte van die vergoeding wordt bepaald in een schadestaatprocedure. Get Moving en Bosch Transport eisten eerder zo’n 450.000 euro van DPD.

Rechter dwingt DPD gedumpte onderaannemers toch te betalen | NT

Rechter dwingt DPD gedumpte onderaannemers toch te betalen

Eis van 450.000 euro

Pakketdienst DPD moet een schadevergoeding betalen aan twee onderaannemers. DPD zegde vijf jaar geleden plotseling twee contracten met de vervoerders op met een opzegtermijn van een maand. Dat had de pakketdienst eerder moeten aankondigen, oordeelt de rechter in hoger beroep. De hoogte van de schadevergoeding moet nog worden vastgesteld, de eis is 450.000 euro.

DPD bestelbus
De hoogte van de schadevergoeding wordt nog bepaald. Foto: goodbishop / Shutterstock

Get Moving voerde sinds 2008 transport uit voor DPD, Bosch Transport ging in 2011 voor de pakketdienst werken. De werkzaamheden groeiden uit tot 44 routes, waar de bedrijven 55 chauffeurs en 48 bestelbussen voor inzetten.

Eind november 2018 zegde DPD de samenwerking met Get Moving en Bosch Transport op. Per 1 januari 2019 zou het bedrijf geen gebruik meer maken van de onderaannemers.

Hoger beroep

De twee vervoerders namen daar geen genoegen mee en daagden DPD voor de rechter. Die gaf DPD in eerste instantie gelijk, het plotselinge opzeggen zou tot de bedrijfsrisico’s behoren. In hoger beroep trokken de onderaannemers echter aan het langste eind.

DPD moet nu opdraaien voor de proceskosten van bijna 14.000 euro en moet een schadevergoeding betalen aan de twee onderaannemers. De hoogte van die vergoeding wordt bepaald in een schadestaatprocedure. Get Moving en Bosch Transport eisten eerder zo’n 450.000 euro van DPD.