Honderden te zware vrachtwagens toch over brug A7 bij Purmerend

beperking tot 25 ton

Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

Werkzaamheden aan de brug van de A7 over het Noordhollandsch Kanaal. De versterking is nodig om de brug veilig en de regio goed bereikbaar te houden. Foto: ANP EVA PLEVIER

Het maximumgewicht van 25 ton “haal je al snel als een vrachtwagen beladen is”, aldus een RWS- woordvoerder. Sinds de start van de werkzaamheden zijn via de brug gewichtsmetingen uitgevoerd en ook de politie voerde controles uit. Dat leverde boetes op, maar nog steeds wordt het maximumgewicht vaak overschreden.

“Dat kan de brug echt niet hebben”, aldus de RWS-woordvoerder, en dus dreigt een algeheel vrachtwagenverbod op de brug. “Of ze nou beladen zijn of niet.” Dat is een ongewenst scenario en dus herhalen RWS en TLN de oproep aan chauffeurs om zich aan het maximumgewicht te houden.

De brug over het Noordhollandsch Kanaal wordt versterkt. De werkzaamheden zullen tot en met augustus duren.

Honderden te zware vrachtwagens toch over brug A7 bij Purmerend | NT

Honderden te zware vrachtwagens toch over brug A7 bij Purmerend

beperking tot 25 ton

Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

Werkzaamheden aan de brug van de A7 over het Noordhollandsch Kanaal. De versterking is nodig om de brug veilig en de regio goed bereikbaar te houden. Foto: ANP EVA PLEVIER

Het maximumgewicht van 25 ton “haal je al snel als een vrachtwagen beladen is”, aldus een RWS- woordvoerder. Sinds de start van de werkzaamheden zijn via de brug gewichtsmetingen uitgevoerd en ook de politie voerde controles uit. Dat leverde boetes op, maar nog steeds wordt het maximumgewicht vaak overschreden.

“Dat kan de brug echt niet hebben”, aldus de RWS-woordvoerder, en dus dreigt een algeheel vrachtwagenverbod op de brug. “Of ze nou beladen zijn of niet.” Dat is een ongewenst scenario en dus herhalen RWS en TLN de oproep aan chauffeurs om zich aan het maximumgewicht te houden.

De brug over het Noordhollandsch Kanaal wordt versterkt. De werkzaamheden zullen tot en met augustus duren.