Ane Uggla doopt recordschip van Maersk

Lijnvaart

Het 18.270 teu grote containerschip ‘Maersk Mc-Kinney Møller’ wordt vandaag gedoopt in Zuid-Korea door Ane Maersk Mc-Kinney Uggla.

Het nieuwe grootste containerschip ter wereld wordt genoemd naar de zoon van de oprichter van de Maersk-groep. Het gaat om Arnold Maersk Mc-Kinney-Møller, die vorig jaar op 98-jarige leeftijd overleed.

Ane Uggla (foto) is zijn jongste dochter en is de huidige voorzitter van de A.P. Møller Group, waartoe behalve Maersk Line ook APM Terminals behoort.

Ook de volgende schepen uit de 20 eenheden tellende EEE-klasse krijgen een naam die met de letter M begint. Het tweede recordschip zal op 12 augustus op maidentrip vertrekken als ‘Majestic Maersk’. Daarna volgen ook de ‘Mary’, ‘Marie’, ‘Madison’, ‘Magleby’, ‘Maribo’, ‘Marstal’ en ‘Mayview Maersk’.

De nieuwe recordschepen komen in de vaart op het moment dat de tarieven voor het containervervoer tussen het Verre Oosten en Noord-Europa weer een dieptepunt bereikt hebben.

De ‘Maersk Mc-Kinney Møller’ wordt op 28 juni opgeleverd en gaat daarna bunkeren in het Russische Vostochny. De maidentrip begint op 15 juli in Busan. De eerste aankomst in Rotterdam staat gepland op 16 augustus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Ane Uggla doopt recordschip van Maersk | NT

Ane Uggla doopt recordschip van Maersk

Lijnvaart

Het 18.270 teu grote containerschip ‘Maersk Mc-Kinney Møller’ wordt vandaag gedoopt in Zuid-Korea door Ane Maersk Mc-Kinney Uggla.

Het nieuwe grootste containerschip ter wereld wordt genoemd naar de zoon van de oprichter van de Maersk-groep. Het gaat om Arnold Maersk Mc-Kinney-Møller, die vorig jaar op 98-jarige leeftijd overleed.

Ane Uggla (foto) is zijn jongste dochter en is de huidige voorzitter van de A.P. Møller Group, waartoe behalve Maersk Line ook APM Terminals behoort.

Ook de volgende schepen uit de 20 eenheden tellende EEE-klasse krijgen een naam die met de letter M begint. Het tweede recordschip zal op 12 augustus op maidentrip vertrekken als ‘Majestic Maersk’. Daarna volgen ook de ‘Mary’, ‘Marie’, ‘Madison’, ‘Magleby’, ‘Maribo’, ‘Marstal’ en ‘Mayview Maersk’.

De nieuwe recordschepen komen in de vaart op het moment dat de tarieven voor het containervervoer tussen het Verre Oosten en Noord-Europa weer een dieptepunt bereikt hebben.

De ‘Maersk Mc-Kinney Møller’ wordt op 28 juni opgeleverd en gaat daarna bunkeren in het Russische Vostochny. De maidentrip begint op 15 juli in Busan. De eerste aankomst in Rotterdam staat gepland op 16 augustus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement