CEPL (Compagnie Européenne de Prestations Logistiques) is gespecialiseerd in fine picking en het samenvoegen van verschillende producten voor één klant in één doos. Daarbij wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende distributiekanalen zoals direct-to-retail, business-to-consumer, e-commerce, groothandel, enz… De klanten bevinden zich in de sectoren parfum en cosmetica, kleding, ondergoed en schoenen, boeken, vrije tijdsbesteding en multimedia, kantoormeubilair, elektronica en telecom, apothekers- en drogisterijbenodigdheden en e-commerce.

Het bedrijf dat in 1998 is opgericht door Thierry Ortmans (voormalig voorzitter en eigenaar van automatiseerder Savoye, a-SIS en software en CIMAT verpakkingsmachines) en Akim Lamrani, telt 30 logistieke centra, waarvan 20 in Frankrijk, 5 in Duitsland, 4 in Spanje en 1 in Nederland. Er werken 3.200 mensen die in 2012 een omzet realiseerden van 215 miljoen euro. Vorig jaar is met Jean-Michel Perbet (ceo) en Jean-Luc Duquesne (coo) een nieuwe managementduo aangesteld.

ID Logistics werd twaalf jaar geleden opgericht. Na de acquisitie zal deze Franse logistiekgroep 171 vestigingen tellen in 14 landen. In totaal zal ID Logistics dan over 3,1 miljoen m² opslagruimte beschikken en 12.300 mensen tewerkstellen. De omzet zal boven de 800 miljoen euro uitkomen. De deal zou nog voor juli worden afgerond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement