Fikse boete dreigt voor MSC in VS wegens ‘structureel te hoge rekeningen’ sturen

waslijst van 3445 overtredingen

MSC hangt in de VS een boete van ruim 63 miljoen dollar boven het hoofd. Onderzoekers van de maritieme toezichthouder FMC (Federal Maritime Commission) adviseren FMC-rechter Alex M. Chintella in een 81 pagina’s tellend onderzoeksrapport om de Italiaans-Zwitserse containerrederij die straf op te leggen vanwege een waslijst van 3445 overtredingen. Die overtredingen hadden volgens de onderzoekers als grote gemene deler dat MSC, door hen omschreven als ‘grootste scheepvaartbedrijf ter wereld’ en ‘titaan van de Amerikaanse scheepvaartsector’, zijn positie als marktleider heeft misbruikt om ten koste van andere partijen in de markt extra winst op te strijken.

Foto: The Image Party / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Fikse boete dreigt voor MSC in VS wegens ‘structureel te hoge rekeningen’ sturen | NT

Fikse boete dreigt voor MSC in VS wegens ‘structureel te hoge rekeningen’ sturen

waslijst van 3445 overtredingen

MSC hangt in de VS een boete van ruim 63 miljoen dollar boven het hoofd. Onderzoekers van de maritieme toezichthouder FMC (Federal Maritime Commission) adviseren FMC-rechter Alex M. Chintella in een 81 pagina’s tellend onderzoeksrapport om de Italiaans-Zwitserse containerrederij die straf op te leggen vanwege een waslijst van 3445 overtredingen. Die overtredingen hadden volgens de onderzoekers als grote gemene deler dat MSC, door hen omschreven als ‘grootste scheepvaartbedrijf ter wereld’ en ‘titaan van de Amerikaanse scheepvaartsector’, zijn positie als marktleider heeft misbruikt om ten koste van andere partijen in de markt extra winst op te strijken.

Foto: The Image Party / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu