Panamakanaal: ‘Bij maandenlange regen is in 2025 alles weer normaal’

Doorgang voor 40 schepen per dag

In Panama komt het regenseizoen eraan en als de weergoden daarin hun beste beentje voor zetten, moet het Panamakanaal in 2025 weer voldoende water hebben om het maximale aantal schepen te kunnen ontvangen. Dat schrijft de directie van het Panamakanaal in het online artikel ‘Clearing the waters: dispelling myths about Panama Canal operations’, waarin ze verschillende ‘mythen’ probeert te ontkrachten die volgens haar de ronde doen over de belangrijke scheepvaartroute.

De regering in Panama kijkt naar de mogelijkheden van een extra waterreservoir. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Panamakanaal: ‘Bij maandenlange regen is in 2025 alles weer normaal’ | NT

Panamakanaal: ‘Bij maandenlange regen is in 2025 alles weer normaal’

Doorgang voor 40 schepen per dag

In Panama komt het regenseizoen eraan en als de weergoden daarin hun beste beentje voor zetten, moet het Panamakanaal in 2025 weer voldoende water hebben om het maximale aantal schepen te kunnen ontvangen. Dat schrijft de directie van het Panamakanaal in het online artikel ‘Clearing the waters: dispelling myths about Panama Canal operations’, waarin ze verschillende ‘mythen’ probeert te ontkrachten die volgens haar de ronde doen over de belangrijke scheepvaartroute.

De regering in Panama kijkt naar de mogelijkheden van een extra waterreservoir. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu