CO2-uitstoot bedrijfsvoertuigen gestegen in 2022, maar lager dan pre-corona

meer afgelegde kilometers

De CO2-uitstoot van zware bedrijfsvoertuigen lag in 2022 bijna 3% hoger dan het jaar ervoor. Lichte en zware bedrijfsvoertuigen droegen in 2022 samen voor bijna 41% bij aan de CO2-uitstoot van het wegverkeer in Nederland.

co2-uitstoot bedrijfsvoertuigen
Foto: Shutterstock

Dat laten de meest recente cijfers van CBS zien. Volgens het statistiekbureau is de stijging vooral te wijten aan de toename in het aantal afgelegde kilometers van bedrijfsvoertuigen in 2022. De CO2-uitstoot per afgelegde kilometer bleef namelijk nagenoeg gelijk.

De totale CO2-uitstoot van het wegverkeer op Nederlands grondgebied was 26,9 miljard kilo in 2022. Dit zou betekenen dat lichte en zware bedrijfsvoertuigen verantwoordelijk zijn voor een goede 11 miljard kilo aan uitstoot. CBS laat wel zien dat de uitstoot in 2022 nog steeds 5,6% lager ligt dan pre-corona in 2019.

CO2-uitstoot bedrijfsvoertuigen gestegen in 2022, maar lager dan pre-corona | NT

CO2-uitstoot bedrijfsvoertuigen gestegen in 2022, maar lager dan pre-corona

meer afgelegde kilometers

De CO2-uitstoot van zware bedrijfsvoertuigen lag in 2022 bijna 3% hoger dan het jaar ervoor. Lichte en zware bedrijfsvoertuigen droegen in 2022 samen voor bijna 41% bij aan de CO2-uitstoot van het wegverkeer in Nederland.

co2-uitstoot bedrijfsvoertuigen
Foto: Shutterstock

Dat laten de meest recente cijfers van CBS zien. Volgens het statistiekbureau is de stijging vooral te wijten aan de toename in het aantal afgelegde kilometers van bedrijfsvoertuigen in 2022. De CO2-uitstoot per afgelegde kilometer bleef namelijk nagenoeg gelijk.

De totale CO2-uitstoot van het wegverkeer op Nederlands grondgebied was 26,9 miljard kilo in 2022. Dit zou betekenen dat lichte en zware bedrijfsvoertuigen verantwoordelijk zijn voor een goede 11 miljard kilo aan uitstoot. CBS laat wel zien dat de uitstoot in 2022 nog steeds 5,6% lager ligt dan pre-corona in 2019.