Trein met versproducten uit Spanje moet dit jaar eindelijk gaan rijden

Valencia-Rotterdam-Oslo

Eind dit jaar moet de eerste internationale vrachttrein met vers voedsel gaan rijden tussen Noord- en Zuid-Europa, met een tussenstop in de Rotterdamse haven. Expediteur Fresh Rail zoekt de verladers bij elkaar. De Provincie Zuid-Holland lobbyt in Europa voor voorrang voor de verstrein op het spoor.

De stop in Rotterdam is de terminal van RSC. Dat er nu geen treinen met versproducten rijden zou zijn omdat er te veel stops onderweg moeten worden gemaakt en de reis dus te lang duurt. Foto: Edwin Muller Photography, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Trein met versproducten uit Spanje moet dit jaar eindelijk gaan rijden | NT

Trein met versproducten uit Spanje moet dit jaar eindelijk gaan rijden

Valencia-Rotterdam-Oslo

Eind dit jaar moet de eerste internationale vrachttrein met vers voedsel gaan rijden tussen Noord- en Zuid-Europa, met een tussenstop in de Rotterdamse haven. Expediteur Fresh Rail zoekt de verladers bij elkaar. De Provincie Zuid-Holland lobbyt in Europa voor voorrang voor de verstrein op het spoor.

De stop in Rotterdam is de terminal van RSC. Dat er nu geen treinen met versproducten rijden zou zijn omdat er te veel stops onderweg moeten worden gemaakt en de reis dus te lang duurt. Foto: Edwin Muller Photography, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu