Inclusief bouwkosten zou het gaan om een investering van meer dan 100 miljoen euro. Geodis, dat in Venlo al over verschillende vestigingen beschikt, zegt dat het dc nodig te hebben om de sterke groei in e-commerce-zendingen op te vangen de komende jaren.

‘De regio Venlo is een Europese toplocatie voor logistieke activiteiten, niet alleen door de nabijheid van de Duitse grens maar de regio fungeert ook als verbinding tussen de nabijgelegen lucht- en zeehavens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen en de belangrijkste industriële markten van het Europese continent’, aldus Geodis.

Multimodaal

Daarnaast kent Venlo ‘uitstekende verbindingen’ met de Europese multimodale infrastructuur via weg, water, spoor en lucht. ‘Dit maakt het de ideale locatie voor Geodis om de vrachtstromen van onze internationale klanten te beheren en om hun opslag- en logistieke behoeften te managen met behulp van ons Europese distributienetwerk. Tegelijkertijd kunnen wij onze transportcorridor Benelux-Duitsland-Polen verder uitbreiden’, stelt algemeen directeur Marie-Christine Lombard van Geodis.

De bouwwerkzaamheden zullen volgend jaar beginnen, aldus Geodis, dat met een omzet van 8,4 miljard euro in 2020 tot de top 10 in de mondiale expeditie behoort. Een oplevertermijn van het nieuwe dc is door het bedrijf niet genoemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement