Hoofdrol voor Rotterdam in Gemini-netwerk, shuttles naar Antwerpen

aanloophaven Azië-Europa-diensten

De Rotterdamse haven krijgt een van de hoofdrollen in het netwerk van Gemini, de containerlijnvaartalliantie van Maersk en Hapag-Lloyd die in februari 2025 van start gaat. Dat blijkt uit de informatie die Maersk onder de knop ‘Explore network of the future’ al op zijn website heeft gepubliceerd. Antwerpen krijgt op het vaargebied Azië-Europa een bijrol en zal indirect worden bediend met feedershuttles.

Een van de kenmerken van het nieuwe netwerk is volgens Maersk, dat er meer gebruik zal worden gemaakt van APM, het eigen terminalbedrijf van de Denen. Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Hoofdrol voor Rotterdam in Gemini-netwerk, shuttles naar Antwerpen | NT

Hoofdrol voor Rotterdam in Gemini-netwerk, shuttles naar Antwerpen

aanloophaven Azië-Europa-diensten

De Rotterdamse haven krijgt een van de hoofdrollen in het netwerk van Gemini, de containerlijnvaartalliantie van Maersk en Hapag-Lloyd die in februari 2025 van start gaat. Dat blijkt uit de informatie die Maersk onder de knop ‘Explore network of the future’ al op zijn website heeft gepubliceerd. Antwerpen krijgt op het vaargebied Azië-Europa een bijrol en zal indirect worden bediend met feedershuttles.

Een van de kenmerken van het nieuwe netwerk is volgens Maersk, dat er meer gebruik zal worden gemaakt van APM, het eigen terminalbedrijf van de Denen. Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu