Containertarieven Azië-Europa maken sprong omhoog

van 1971 naar 2300 dollar per teu

De spottarieven voor het vervoer van zeecontainers vanuit Azië naar Europa zijn volgens diverse prijsbarometers weer serieus aan het stijgen. De Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), de index die de afgelopen maanden tarieventrends meermaals als eerste signaleerde, ziet het tarief richting Europa deze week een sprong van honderden dollars maken: van 1971 naar 2300 dollar per teu.

Foto: NT / Jordi Kloos

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Containertarieven Azië-Europa maken sprong omhoog | NT

Containertarieven Azië-Europa maken sprong omhoog

van 1971 naar 2300 dollar per teu

De spottarieven voor het vervoer van zeecontainers vanuit Azië naar Europa zijn volgens diverse prijsbarometers weer serieus aan het stijgen. De Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), de index die de afgelopen maanden tarieventrends meermaals als eerste signaleerde, ziet het tarief richting Europa deze week een sprong van honderden dollars maken: van 1971 naar 2300 dollar per teu.

Foto: NT / JK

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu