Containertarieven schieten omhoog door lichte groei Chinese export

Drewry: +20%

De spottarieven in de containerlijnvaart zijn de afgelopen week flink omhoog geschoten. Op de route Shanghai-Rotterdam steeg het gemiddelde tarief per container volgens de World Container Index van consultant Drewry met 20%. De opvallende prijsontwikkeling beperkte zich niet tot de Azië-Europa-trade: vanuit China naar de VS gingen de tarieven eveneens hard omhoog.

Of de stijgende tarieven een nieuwe Chinese bloeiperiode inluiden, is maar de vraag. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Containertarieven schieten omhoog door lichte groei Chinese export | NT

Containertarieven schieten omhoog door lichte groei Chinese export

Drewry: +20%

De spottarieven in de containerlijnvaart zijn de afgelopen week flink omhoog geschoten. Op de route Shanghai-Rotterdam steeg het gemiddelde tarief per container volgens de World Container Index van consultant Drewry met 20%. De opvallende prijsontwikkeling beperkte zich niet tot de Azië-Europa-trade: vanuit China naar de VS gingen de tarieven eveneens hard omhoog.

Of de stijgende tarieven een nieuwe Chinese bloeiperiode inluiden, is maar de vraag. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu