Vloot megacontainerschepen passeert mijlpaal van 4 miljoen teu

186 schepen sterk

De internationale vloot van megacontainerschepen – vaartuigen met een containercapaciteit van boven de 18.000 teu – is een nieuwe mijlpaal gepasseerd, zo meldt de Franse scheepsdata-analist Alphaliner. De totale capaciteit van de wereldwijde superschepenvloot – 186 schepen sterk – ging eind april over de 4 miljoen teu heen, aldus de analist, en inmiddels staat de teller alweer op 4,01 miljoen teu.

Ever Ace, containerschip, EverGreen
Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Vloot megacontainerschepen passeert mijlpaal van 4 miljoen teu | NT

Vloot megacontainerschepen passeert mijlpaal van 4 miljoen teu

186 schepen sterk

De internationale vloot van megacontainerschepen – vaartuigen met een containercapaciteit van boven de 18.000 teu – is een nieuwe mijlpaal gepasseerd, zo meldt de Franse scheepsdata-analist Alphaliner. De totale capaciteit van de wereldwijde superschepenvloot – 186 schepen sterk – ging eind april over de 4 miljoen teu heen, aldus de analist, en inmiddels staat de teller alweer op 4,01 miljoen teu.

Ever Ace, containerschip, EverGreen
Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu