Brand op twee vrachtschepen door Houthi-beschietingen

‘Norderney’ en ‘MSC Tavvishi’

Op twee vrachtschepen in de Golf van Aden heeft dit weekend brand gewoed als gevolg van Houthi-voltreffers. Het betreft het general cargo-schip ‘Norderney’ en het containerschip ‘MSC Tavvishi’.

De 'MSC Tavvishi' is getroffen door de Houthi's. Foto: Daniel Wright98 / Shutterstock.com

De ‘Norderney’ werd zelfs tweemaal geraakt door Houthi-vuur. Er zijn evenwel geen berichten over grote schade of gewonden. De nieuwe voltreffers bevestigen wel dat de Houthi-rebellen weer een tandje bij lijken te hebben geschakeld met hun aanvallen op het scheepvaartverkeer. Vlak voor het weekend was er ook al geschoten in de richting van het Maltese containerschip ‘Elbella’ en het general cargo-schip ‘AAL Genoa’.

De handel tussen Azië en Europa wordt nu sterk beïnvloed door de Houthi-beschietingen, die ertoe geleid hebben dat de grote containerstromen nu een lange omweg nemen via Kaap de Goede Hoop. Europese importeurs zijn en masse begonnen om hun voorraden voor het feestdagenseizoen al de oversteek uit Azië te laten maken, met een enorme stijging van de containertarieven tot gevolg.

Brand op twee vrachtschepen door Houthi-beschietingen | NT

Brand op twee vrachtschepen door Houthi-beschietingen

‘Norderney’ en ‘MSC Tavvishi’

Op twee vrachtschepen in de Golf van Aden heeft dit weekend brand gewoed als gevolg van Houthi-voltreffers. Het betreft het general cargo-schip ‘Norderney’ en het containerschip ‘MSC Tavvishi’.

De 'MSC Tavvishi' is getroffen door de Houthi's. Foto: Daniel Wright98 / Shutterstock.com

De ‘Norderney’ werd zelfs tweemaal geraakt door Houthi-vuur. Er zijn evenwel geen berichten over grote schade of gewonden. De nieuwe voltreffers bevestigen wel dat de Houthi-rebellen weer een tandje bij lijken te hebben geschakeld met hun aanvallen op het scheepvaartverkeer. Vlak voor het weekend was er ook al geschoten in de richting van het Maltese containerschip ‘Elbella’ en het general cargo-schip ‘AAL Genoa’.

De handel tussen Azië en Europa wordt nu sterk beïnvloed door de Houthi-beschietingen, die ertoe geleid hebben dat de grote containerstromen nu een lange omweg nemen via Kaap de Goede Hoop. Europese importeurs zijn en masse begonnen om hun voorraden voor het feestdagenseizoen al de oversteek uit Azië te laten maken, met een enorme stijging van de containertarieven tot gevolg.