Arbitrage tussen Deutsche Bahn en vakbond, stakingen afgewend

EVG

Er komen op korte termijn geen stakingen meer op het Duitse spoornet. Deutsche Bahn en de Duitse vakbond EVG hebben besloten nog een poging te doen om met hulp van buitenaf tot een akkoord te komen over de nieuwe cao van Deutsche Bahn. De vakbond verklaarde de onderhandelingen met de spoorwegonderneming vorige week nog mislukt, waardoor nieuwe stakingen dreigden.

Foto: Pixabay

DB en EVG zijn inmiddels al maanden aan het onderhandelen over een nieuwe cao voor de medewerkers van de spooronderneming, maar lijken moeilijk dichter bij elkaar te komen.

De vervoerder heeft inmiddels een inflatiepremie van 2.850 euro aangeboden.  Ook biedt het bedrijf een loonsverhoging aan van 12% voor de lagere loongroepen en 8% voor de hoogste lonen. De vakbond heeft vooral problemen met de voorgestelde looptijd van de nieuwe cao, die 27 maanden in beslag zou moeten nemen. EVG vraagt om een looptijd van 12 maanden. Ook de aangeboden loonsverhoging is volgens de vakbond te laag en komt te laat.

Hoewel na de mislukte onderhandelingen opnieuw stakingen dreigden, heeft EVG laten weten open te staan voor het voorstel van DB om een onafhankelijke partij van buitenaf in de arm te nemen die de standpunten van beide partijen in overweging neemt een een oordeel velt over het conflict. Vooralsnog is niet bekend wie deze taak op zich gaat nemen.

De vakbond stelt open te staan voor hulp van buitenaf om te streven naar een spoedige beëindiging van het conflict, maar zegt wel dat ‘wanneer het resultaat niet overtuigt, stakingen voor een onbepaalde periode het gevolg zijn’. De vakbond zegt snel met de voorbereidingen voor het arbitrageproces te willen beginnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Arbitrage tussen Deutsche Bahn en vakbond, stakingen afgewend | NT

Arbitrage tussen Deutsche Bahn en vakbond, stakingen afgewend

EVG

Er komen op korte termijn geen stakingen meer op het Duitse spoornet. Deutsche Bahn en de Duitse vakbond EVG hebben besloten nog een poging te doen om met hulp van buitenaf tot een akkoord te komen over de nieuwe cao van Deutsche Bahn. De vakbond verklaarde de onderhandelingen met de spoorwegonderneming vorige week nog mislukt, waardoor nieuwe stakingen dreigden.

Foto: Pixabay

DB en EVG zijn inmiddels al maanden aan het onderhandelen over een nieuwe cao voor de medewerkers van de spooronderneming, maar lijken moeilijk dichter bij elkaar te komen.

De vervoerder heeft inmiddels een inflatiepremie van 2.850 euro aangeboden.  Ook biedt het bedrijf een loonsverhoging aan van 12% voor de lagere loongroepen en 8% voor de hoogste lonen. De vakbond heeft vooral problemen met de voorgestelde looptijd van de nieuwe cao, die 27 maanden in beslag zou moeten nemen. EVG vraagt om een looptijd van 12 maanden. Ook de aangeboden loonsverhoging is volgens de vakbond te laag en komt te laat.

Hoewel na de mislukte onderhandelingen opnieuw stakingen dreigden, heeft EVG laten weten open te staan voor het voorstel van DB om een onafhankelijke partij van buitenaf in de arm te nemen die de standpunten van beide partijen in overweging neemt een een oordeel velt over het conflict. Vooralsnog is niet bekend wie deze taak op zich gaat nemen.

De vakbond stelt open te staan voor hulp van buitenaf om te streven naar een spoedige beëindiging van het conflict, maar zegt wel dat ‘wanneer het resultaat niet overtuigt, stakingen voor een onbepaalde periode het gevolg zijn’. De vakbond zegt snel met de voorbereidingen voor het arbitrageproces te willen beginnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement