Gebroeders Schenk doen stap opzij en trekken ceo van buiten aan

Marcel Claessen

Schenk Tanktransport krijgt een nieuwe ceo. Marcel Claessen (57) neemt per 1 april het stokje over van de gebroeders Harry en Arjan Schenk, meldt het bedrijf.

Marcel Claessen_CEO Schenk
Foto: Schenk Tanktransport

Claessen staat dan aan het hoofd van de nieuwe directie, waartoe in juni 2022 Carlien Siebelt al toetrad als cfo en eerder dit jaar Folkert Tjebbes als coo. De broers Schenk blijven minderheidsaandeelhouders naast investeerder Argos Wityu, die in 2021 een meerderheidsbelang in Schenk verwierf.

Claessen heeft dertig jaar ervaring bij internationale bedrijven in de logistieke sector. Dat betrof onder andere internationaal transport en ‘value added logistics’ bij TDG, grote logistieke operaties bij Royal FloraHolland en containerverscheping van medicijnen van India naar Afrika voor the Medical Export Group.

Overgangsperiode

De nieuwe directeur is per 1 december in dienst getreden bij Schenk Tanktransport. De komende maanden zijn volgens het bedrijf een ‘intensieve overgangsperiode’. De uittredende ceo’s zullen na hun aftreden deel gaan uitmaken van de RvC.

Tanktransporteur Schenk heeft zijn hoofdkantoor in Papendrecht en eigen vestigingen in Antwerpen (BE) en Gelsenkirchen (DE). De jaaromzet bedraagt ongeveer 290 miljoen euro.

Gebroeders Schenk doen stap opzij en trekken ceo van buiten aan | NT

Gebroeders Schenk doen stap opzij en trekken ceo van buiten aan

Marcel Claessen

Schenk Tanktransport krijgt een nieuwe ceo. Marcel Claessen (57) neemt per 1 april het stokje over van de gebroeders Harry en Arjan Schenk, meldt het bedrijf.

Marcel Claessen_CEO Schenk
Foto: Schenk Tanktransport

Claessen staat dan aan het hoofd van de nieuwe directie, waartoe in juni 2022 Carlien Siebelt al toetrad als cfo en eerder dit jaar Folkert Tjebbes als coo. De broers Schenk blijven minderheidsaandeelhouders naast investeerder Argos Wityu, die in 2021 een meerderheidsbelang in Schenk verwierf.

Claessen heeft dertig jaar ervaring bij internationale bedrijven in de logistieke sector. Dat betrof onder andere internationaal transport en ‘value added logistics’ bij TDG, grote logistieke operaties bij Royal FloraHolland en containerverscheping van medicijnen van India naar Afrika voor the Medical Export Group.

Overgangsperiode

De nieuwe directeur is per 1 december in dienst getreden bij Schenk Tanktransport. De komende maanden zijn volgens het bedrijf een ‘intensieve overgangsperiode’. De uittredende ceo’s zullen na hun aftreden deel gaan uitmaken van de RvC.

Tanktransporteur Schenk heeft zijn hoofdkantoor in Papendrecht en eigen vestigingen in Antwerpen (BE) en Gelsenkirchen (DE). De jaaromzet bedraagt ongeveer 290 miljoen euro.