Chauffeurstekort daalt, maar zorgen binnen de transportsector stijgen

sectormonitor STL

Weg- en spoortransporteurs zijn negatief gestemd over het huidige economische klimaat in de transport- en logistieke sectoren. 37% van de ondernemers ervaart last van onvoldoende vraag naar hun diensten, het aantal faillissementen in beide branches verdubbelde vorig jaar bijna van 80 naar 156 failliete bedrijven en beiden sectoren leden omzetverlies. Het aantal openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs daalde daarentegen wel in het laatste kwartaal met 11,2%. Dat meldt een rapport van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

personeelstekort transport en logistieke sector
Foto: ANP / Harold Versteeg

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Chauffeurstekort daalt, maar zorgen binnen de transportsector stijgen | NT

Chauffeurstekort daalt, maar zorgen binnen de transportsector stijgen

sectormonitor STL

Weg- en spoortransporteurs zijn negatief gestemd over het huidige economische klimaat in de transport- en logistieke sectoren. 37% van de ondernemers ervaart last van onvoldoende vraag naar hun diensten, het aantal faillissementen in beide branches verdubbelde vorig jaar bijna van 80 naar 156 failliete bedrijven en beiden sectoren leden omzetverlies. Het aantal openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs daalde daarentegen wel in het laatste kwartaal met 11,2%. Dat meldt een rapport van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

personeelstekort transport en logistieke sector
Foto: ANP / Harold Versteeg

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen