Transportland Litouwen wil limiet op chauffeurs van buiten de EU

Arbeidsmigratie beperken tot 40.000

Als het aan Litouwen ligt, komen er vanaf volgend jaar een stuk minder Wit-Russische, Oezbeekse en Kirgizische truckers naar de EU. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van het land wil vanaf volgend jaar nog maximaal 40.000 verblijfsvergunningen afgeven aan arbeidsmigranten, terwijl er in 2023 alleen al 45.000 vergunningen naar werknemers in de transportsector gingen.

Litouwse vrachtwagens in Nederland
Veel derdelanders werken in West-Europa. Foto: RvdM / NT

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Transportland Litouwen wil limiet op chauffeurs van buiten de EU | NT

Transportland Litouwen wil limiet op chauffeurs van buiten de EU

Arbeidsmigratie beperken tot 40.000

Als het aan Litouwen ligt, komen er vanaf volgend jaar een stuk minder Wit-Russische, Oezbeekse en Kirgizische truckers naar de EU. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van het land wil vanaf volgend jaar nog maximaal 40.000 verblijfsvergunningen afgeven aan arbeidsmigranten, terwijl er in 2023 alleen al 45.000 vergunningen naar werknemers in de transportsector gingen.

Litouwse vrachtwagens in Nederland
Veel derdelanders werken in West-Europa. Foto: RvdM / NT

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu