Julianakanaal al vanaf augustus gestremd voor scheepvaartverkeer Born

Eerder dan gedacht

Het Julianakanaal in Limburg gaat al vanaf 12 augustus maandenlang dicht tussen Berg en sluis Born om een defecte bouwkuip te kunnen weghalen, meldt Rijkswaterstaat. Aanvankelijk was het de bedoeling in oktober te beginnen met de werkzaamheden. Voor het weghalen van de bouwkuip wordt ongeveer vier kilometer van het kanaal drooggelegd.

Het Julianakanaal wordt binnenkort drooggelegd ivm diverse reparaties aan de bodem en de dijken hier bij het dorp Berg aan de Maas. Het kleine bootje is de scheepvaartbegeleiding. Op dit punt kan er maar een schip door het kanaal op lage snelheid. Foto ANP / Hollandse Hoogte / Roger Dohmen

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Julianakanaal al vanaf augustus gestremd voor scheepvaartverkeer Born | NT

Julianakanaal al vanaf augustus gestremd voor scheepvaartverkeer Born

Eerder dan gedacht

Het Julianakanaal in Limburg gaat al vanaf 12 augustus maandenlang dicht tussen Berg en sluis Born om een defecte bouwkuip te kunnen weghalen, meldt Rijkswaterstaat. Aanvankelijk was het de bedoeling in oktober te beginnen met de werkzaamheden. Voor het weghalen van de bouwkuip wordt ongeveer vier kilometer van het kanaal drooggelegd.

Het Julianakanaal wordt binnenkort drooggelegd ivm diverse reparaties aan de bodem en de dijken hier bij het dorp Berg aan de Maas. Het kleine bootje is de scheepvaartbegeleiding. Op dit punt kan er maar een schip door het kanaal op lage snelheid. Foto ANP / Hollandse Hoogte / Roger Dohmen

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu