Politie arresteert 37 uithalers en 1 chauffeur op Maasvlakte

extra controle

De politie heeft afgelopen week op verschillende locaties in het Rotterdamse havengebied 38 mensen opgepakt voor drugsgerelateerde zaken. Het gaat om 37 uithalers en 1 vrachtwagenchauffeur, meldt de politie vrijdag.

Een speciaal team demonstreerde bij een oefening eerder dit jaar de werkwijze van de douane. Foto: Robin Utrecht, ANP

De verdachte uithalers zijn tussen de 15 en 33 jaar oud en komen uit onder meer Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Hoogvliet, Ridderkerk, Rijssen, Rotterdam en Zoetermeer. Onder hen zijn dertien minderjarigen, onder wie vier jongens van 15. Ze worden verdacht van de handel in verdovende middelen. Uithalers worden door criminelen ingezet om drugs uit containers te halen.

De politie deed naar aanleiding van het aantal gearresteerde uithalers een controle in het havengebied, die van donderdagmiddag tot vrijdagochtend duurde. Tijdens de controle werd een vrachtwagen gevonden met daarin verdovende middelen. De 61-jarige vrachtwagenchauffeur, een man uit Vinkeveen, is opgepakt.

Politie arresteert 37 uithalers en 1 chauffeur op Maasvlakte | NT

Politie arresteert 37 uithalers en 1 chauffeur op Maasvlakte

extra controle

De politie heeft afgelopen week op verschillende locaties in het Rotterdamse havengebied 38 mensen opgepakt voor drugsgerelateerde zaken. Het gaat om 37 uithalers en 1 vrachtwagenchauffeur, meldt de politie vrijdag.

Een speciaal team demonstreerde bij een oefening eerder dit jaar de werkwijze van de douane. Foto: Robin Utrecht, ANP

De verdachte uithalers zijn tussen de 15 en 33 jaar oud en komen uit onder meer Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Hoogvliet, Ridderkerk, Rijssen, Rotterdam en Zoetermeer. Onder hen zijn dertien minderjarigen, onder wie vier jongens van 15. Ze worden verdacht van de handel in verdovende middelen. Uithalers worden door criminelen ingezet om drugs uit containers te halen.

De politie deed naar aanleiding van het aantal gearresteerde uithalers een controle in het havengebied, die van donderdagmiddag tot vrijdagochtend duurde. Tijdens de controle werd een vrachtwagen gevonden met daarin verdovende middelen. De 61-jarige vrachtwagenchauffeur, een man uit Vinkeveen, is opgepakt.