Lidl tekent voor mega-dc op Logistiek Park Moerdijk

200.000 vierkante meter

Lidl gaat zich vestigen op het nieuwe Logistiek Park Moerdijk (LPM). Het distributiecentrum moet maar liefst 200.000 vierkante meter worden. De bouw start in 2025, mits de bouwstop vanwege stikstofuitstoot in de provincie Brabant tegen die tijd is opgeheven.

Foto: Port of Moerdijk, Martens Multimedia

Lidl heeft al meerdere logistieke centra op het haven- en industrieterrein in Moerdijk. Vanuit het nieuwe dc op het LPM wil de supermarktketen een groot deel van de Europese filialen gaan bevoorraden.

Of Lidl in 2025 daadwerkelijk van start kan gaan met de bouw is nog de vraag. De bouw van distributiecentra op het Logistiek Park Moerdijk ligt namelijk stil. De provincie Noord-Brabant kondigde begin maart dit jaar aan geen vergunningen meer te verlenen voor bouwprojecten vanwege de stikstofuitstoot. Havendirecteur Paul Dirix van Moerdijk lichtte toe dat het bouwrijp maken van de grond van het LPM wel kan worden voortgezet, evenals de aanleg van de interne baan. Verder is het onduidelijk tot wanneer het bouwverbod in de provincie geldt.

Het LPM is bedoeld voor grootschalige opslag en distributie vanuit de haven van Moerdijk. Het bedrijventerrein is in totaal zo’n 200 hectare groot en multimodaal ontsloten via een interne baan. Behalve Lidl is ook DSV voornemens er een dc te bouwen. De overige grond moet worden ontwikkeld door vastgoedontwikkelaar VGP, die het wil gaan verhuren.

Onlangs kondigde Lidl ook aan een lijndienst op te starten tussen Bangladesh en Moerdijk, met name om kleding te vervoeren. De keten stelde toen: ‘Vanuit het Nederlandse Moerdijk kunnen de goederen in relatief korte tijd op de vrachtwagen verladen worden en direct naar de eindbestemmingen getransporteerd.’

Lidl tekent voor mega-dc op Logistiek Park Moerdijk | NT

Lidl tekent voor mega-dc op Logistiek Park Moerdijk

200.000 vierkante meter

Lidl gaat zich vestigen op het nieuwe Logistiek Park Moerdijk (LPM). Het distributiecentrum moet maar liefst 200.000 vierkante meter worden. De bouw start in 2025, mits de bouwstop vanwege stikstofuitstoot in de provincie Brabant tegen die tijd is opgeheven.

Foto: Port of Moerdijk, Martens Multimedia

Lidl heeft al meerdere logistieke centra op het haven- en industrieterrein in Moerdijk. Vanuit het nieuwe dc op het LPM wil de supermarktketen een groot deel van de Europese filialen gaan bevoorraden.

Of Lidl in 2025 daadwerkelijk van start kan gaan met de bouw is nog de vraag. De bouw van distributiecentra op het Logistiek Park Moerdijk ligt namelijk stil. De provincie Noord-Brabant kondigde begin maart dit jaar aan geen vergunningen meer te verlenen voor bouwprojecten vanwege de stikstofuitstoot. Havendirecteur Paul Dirix van Moerdijk lichtte toe dat het bouwrijp maken van de grond van het LPM wel kan worden voortgezet, evenals de aanleg van de interne baan. Verder is het onduidelijk tot wanneer het bouwverbod in de provincie geldt.

Het LPM is bedoeld voor grootschalige opslag en distributie vanuit de haven van Moerdijk. Het bedrijventerrein is in totaal zo’n 200 hectare groot en multimodaal ontsloten via een interne baan. Behalve Lidl is ook DSV voornemens er een dc te bouwen. De overige grond moet worden ontwikkeld door vastgoedontwikkelaar VGP, die het wil gaan verhuren.

Onlangs kondigde Lidl ook aan een lijndienst op te starten tussen Bangladesh en Moerdijk, met name om kleding te vervoeren. De keten stelde toen: ‘Vanuit het Nederlandse Moerdijk kunnen de goederen in relatief korte tijd op de vrachtwagen verladen worden en direct naar de eindbestemmingen getransporteerd.’