Fraport verzelfstandigt vrachtafhandeling

Vrachtafhandeling

Frankfurt Airport (Fraport) wil zijn gronddivisie (vracht-, passagiers en platformafhandeling) nog dit jaar verzelfstandigen. Dat heeft bestuursvoorzitter Pierre Dominique van Fraport bevestigd tegenover de Duitse vakpers.

Deze strategische activiteiten (BVD) worden in een aparte bv op afstand gezet. Of de luchthaven, sinds vorig jaar weer het grootste overslagpunt van luchtvracht in Europa, daarmee uiteindelijk de vrachtafhandeling in de verkoop wil zitten, wordt niet duidelijk. Fraport zou met een eventueel geheel afstoten van de grondafhandeling Schiphol volgen dat als concessieverlener geen directe financiële belangen heeft in de afhandeling en dat overlaat aan particuliere partijen.

Volgens bestuursvoorzitter Pierre Dominique van Fraport is besloten om nog dit jaar de divisie in een aparte divisie onder te brengen met de werktitel ‘Managementgesellschaft’ . Dit dochterbedrijf zal dan alle grondactiviteiten van het luchthavenbedrijf coördineren.

Lufthansa

Lufthansa Cargo stootte vorig jaar zijn vrachtafhandeling op Fraport af aan een derde partij (Fiege). Die stap werd genomen in verband met kostenbesparingen die de luchtvaartmaatschappij door de grote verliezen in het passagiersvervoer moest nemen door de coronacrises. Vracht-en bagage-afhandeling is daarbij vanwege de kostendruk en arbeidsintensieve lossen en laden nauwelijks winstgevend te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Fraport verzelfstandigt vrachtafhandeling | NT

Fraport verzelfstandigt vrachtafhandeling

Vrachtafhandeling

Frankfurt Airport (Fraport) wil zijn gronddivisie (vracht-, passagiers en platformafhandeling) nog dit jaar verzelfstandigen. Dat heeft bestuursvoorzitter Pierre Dominique van Fraport bevestigd tegenover de Duitse vakpers.

Deze strategische activiteiten (BVD) worden in een aparte bv op afstand gezet. Of de luchthaven, sinds vorig jaar weer het grootste overslagpunt van luchtvracht in Europa, daarmee uiteindelijk de vrachtafhandeling in de verkoop wil zitten, wordt niet duidelijk. Fraport zou met een eventueel geheel afstoten van de grondafhandeling Schiphol volgen dat als concessieverlener geen directe financiële belangen heeft in de afhandeling en dat overlaat aan particuliere partijen.

Volgens bestuursvoorzitter Pierre Dominique van Fraport is besloten om nog dit jaar de divisie in een aparte divisie onder te brengen met de werktitel ‘Managementgesellschaft’ . Dit dochterbedrijf zal dan alle grondactiviteiten van het luchthavenbedrijf coördineren.

Lufthansa

Lufthansa Cargo stootte vorig jaar zijn vrachtafhandeling op Fraport af aan een derde partij (Fiege). Die stap werd genomen in verband met kostenbesparingen die de luchtvaartmaatschappij door de grote verliezen in het passagiersvervoer moest nemen door de coronacrises. Vracht-en bagage-afhandeling is daarbij vanwege de kostendruk en arbeidsintensieve lossen en laden nauwelijks winstgevend te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement